Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fideszt nem lehet csak úgy kitenni az Európai Néppártból – ezt Novák Katalin közölte. A Fidesz alelnöke szerint: a Néppártnak kell változtatnia a politikáján. A Jobbik úgy véli, hogy a Fidesz súlyos aránytévesztésben van. A Demokratikus Koalíció szerint pedig már megszületett a döntés Fidesz kizárásáról.

„Sokan próbálják azt a benyomást kelteni, hogy a Fideszt csak úgy ki lehet tenni az Európai Néppártból, de szó sincs erről” – ezt Novák Katalin nyilatkozta hétfőn az állami televíziónak Berlinben. A Fidesz alelnöke szerint aktívan keresik azt az együttműködési formát, ami a lehető leghasznosabb a magyar és az európai emberek számára.

„Bízzunk benne, hogy nem tolódunk tovább balra, nem kötünk további kompromisszumokat és szövetségeket a bal irányába, a baloldal irányába, hanem inkább keresünk szövetségeseket, ha kell a jobboldalon, de leginkább megerősítjük azt a jobbközép elköteleződést, amelyre a néppárt létrejött annak idején” – fogalmazott Novák.

A Jobbik szerint ugyanakkor a Fidesz súlyos aránytévesztésben van, hiszen egy ekkora pártcsalád szabályait nem az egyik tagjának elvárásai határozzák meg. gyöngyösi Márton az ATV híradójának azt mondta: nem igaz az, amit a Fidesz hangoztat, a Néppártnak ugyanis nem a migrációellenes fellépéssel akadt problémája.

„A néppártban számos kritika megfogalmazódott a Fidesszel szemben és mind a jogállamisággal kapcsolatos, úgyhogy a Fidesznek kellene a politikáján változtatnia, nem pedig a Néppártot zsarolnia, de úgy gondolom, hogy ez csak egy kommunikációs trükk” – jelentette ki a politikus.

A DK szerint néhány hónappal ezelőtt még volt esély arra, hogy a Fidesz az Európai Néppárt tagja maradjon, mostanra azonban megváltozott a helyzet. Molnár Csaba, a párt EP-képviselője szerint a Fideszt ki fogják tenni a Néppártból, akkor is, ha Orbán Viktor igyekszik azt sugallni, hogy ez nem így van. A politikus úgy látja, a Fidesznek ezután „már csak az európai szélsőjobboldal marad”.

Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerint ebben a kérdésben nem a Fidesz diktálja az ütemet.

„Nem vagyok benne biztos, hogy az Európai Néppártnak több érdeke fűződik a Fidesz tagságához, mint a Fidesznek saját magának, és hogyha valaki figyelte az elmúlt hónapokban az ezzel kapcsolatos fideszes kommunikációt, akkor jól látható, hogy megágyaznak a néppárt elhagyásának, mégpedig egy olyan lehetséges forgatókönyv megírásával és előadásával, amiben ők diktálják az ütemet a továbbiakban is – vélekedett Lattmann.

A Fidesz tavaly márciusban függesztette fel a tagságát az Európai Néppártban, amely várhatóan február elején dönthet a magyar kormánypárt jövőjéről.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here