Hadházi Ákos, független országgyűlési képviselőnek eszébe jutott, hogy a tavaly jogerősen négy évre ítélt volt fideszes országgyűlési képviselőnek szombaton kellett volna bevonulnia a börtönbe, de egyelőre nem tudni, hogy ezt meg is tette, vagy sem. A BVOP a hét végére ígért tájékoztatást.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebookon számolt be arról, hogy hétfőn elkezdődött a fideszes országgyűlési képviselő Simonka György ügyének tárgyalása, és ennek kapcsán jutott eszébe, hogy mi is lehet Mengyi Rolanddal – szúrta ki a bejegyzést a 24.hu.

Mengyi Roland (Fidesz), az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke felszólal az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavalyi tevékenységéről szóló beszámoló általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. június 8-án

A volt fideszes országgyűlési képviselőt tavaly ugyanis jogerősen négy év börtönre ítéltek költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt.

Még decemberben kérdeztem meg a büntetés-végrehajtástól, hogy bevonult-e a nagyúr letölteni a büntetését, vagy talált valami kibúvót. A válasz határidőre elkészült, de valahogy csak múlt pénteken jutott el hozzám- írja bejegyzésében.

Hadházy szerint a BVOP válaszából az derült ki, hogy Mengyinek szombaton kellett volna bevonulnia a börtönbe az viszont nem derült ki, hogy ennek a felszólításnak eleget tett, vagy sem.

Hadházy ezért újabb kérdéseket küldött a BVOP-nek hétfőn, hogy hova és mikor vonult be börtönbe Mengyi, kedden pedig személyesen is bement a büntetés-végrehajtáshoz. A BVOP a hét végére ígért tájékoztatást.

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here