Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Furcsa kijelentést tett a KDNP frakcióvezetője:  ha önállóan indulna a választáson, biztosan bejutna a parlamentbe a KDNP. Kérdés az, hogy vajon ezzel üzenni akart-e szövetséges Fidesznek.

A Fidesz világ recseg ropog, most a koalíciós partnerük, a KDNP kezd öntudatra ébredni, ugyanis  Harrach Péter üzenetértékű mondatokat mondott az RTL Híradónak, hogy ha önállóan indulna a választáson, biztosan bejutna a parlamentbe a KDNP.

A KDNP frakcióvezetője hozzátette, ezt nem tervezik, mert szerinte nem lenne értelme.
Pedig a választói akarat fontosságára hivatkozva a KDNP is támogatta a parlamenti házszabály módosítását, ami szerint a jövőben csak a választáson saját pártjuk színeiben induló képviselők alakíthassanak frakciót.

Olyan utoljára 1994-ben fordult elő, hogy a KDNP önállóan indulva megugrotta az 5 százalékos küszöböt. 1998-ban 2,3 százalékot ért el (a pártból korábban kiugrott képviselők pedig a Fideszbe beülve jutottak parlamentbe).

2002-ben listát sem tudott állítani, 2006 óta pedig a Fidesszel közös listán indul, voltak olyan önkormányzati választások, ahol a KDNP külön indult a Fidesztől, például Vácon, ahol 23 százalékot ért el a polgármester jelöltjük.

A 2019-es önkormányzati  hatalmas választási vereség óta a Fidesz világ egyre több belső konfliktusa lát napvilágot. Legutóbb Lázár János jelentette ki, hogy a Fidesz elvesztette valóságérzékelését.

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here