Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Megindult a kótyavetye, ugyanis Orbánék privatizálták az eddig állami tulajdonban lévő 240 éves múltra tekintő hollóházi porcelángyártót. Az árverésen egyetlen licitáló volt, aki 175 millió forintért jutott hozzá a céghez, melyet az elmúlt években százmilliókért fejlesztettek.

Ismeretlen vevőnek 175 millió forintért eladta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.  a hungarikumok gyűjteményébe sorolt hollóházi porcelánt gyártó és forgalmazó céget, a Hollóházi Porcelángyár Kft. 100 százalékos üzletrészét.

Az eladásról szóló hirdetmény karácsony előtt jelent meg a vagyonkezelő e-árverési felületén. Keddtől csütörtök estig lehetett licitálni, de csak egyetlen ajánlat érkezett, így kikiáltási áron kelt el a több mint 240 éves múltra visszatekintő hollóházi porcelángyártó.

A Napi.hu írt először a cég privatizációjáról. Annyi tudható, hogy az ismeretlen befektetőnek fenn kell tartania a háztartási kerámia gyártását is. Az cégnek ugyan nem volt jelentős ingatlanvagyona, a gyártáshoz használt ingatlanokat eddig bérelte, de az elmúlt csaknem tíz évben több száz millió forintot költöttek a gyártó talpra állítására.

A Hollóházi honlapján továbbra sem árulkodik semmi a privatizációról, az viszont kiderült, hogy az év végén készletkisöprést tartottak, a raktáron lévő készletekre akár 40 százalékos kedvezményt adtak.

A vevőnek kötelezettséget kellett vállalnia a hollóházi porcelángyártás hungarikumként történő megőrzésére, továbbá arra, hogy a társaság a jelenlegi főtevékenységét – a háztartási kerámia gyártását – fenntartja mindaddig, amíg az állam kizárólagossággal biztosítja részére díjfizetés ellenében a Hollóháza védjegy használatát az üzleti, piaci tevékenysége végzéséhez – olvasható az árverési portálra feltöltött dokumentumban.

A pályázónak vállalnia kellett azt is, hogy a részesedését 15 éven belül kizárólag az eladó hozzájárulásával adja el. Vélhetően a nem a háztartási, hanem az ipari és az épületkerámia gyártása jelenti majd az igazi üzletet a nyertes pályázónak.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here