„Mélységes fájdalommal és nagy megrendüléssel tudatjuk, hogy 54 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Gáspár András, a hazai sci-fi és fantasyirodalom egyik legnagyobb alakja, a M.A.G.U.S. egyik atyja” – írta a Delta Vision kiadó egy Facebook-posztban.

Gáspár András Wayne Chapman, Damien Forrestal, Ed Fisher és Lampert Gordon írói álneveken is dolgozott.

A M.A.G.U.S. egy, az 1993-as, első kiadása óta nagy  népszerűségnek örvendő magyar fejlesztésű szerepjáték. Többször átdolgozott és kiegészítőkkel bővült a játékrendszere. Az egyebek között emberek, orkok, törpék és elfek lakta komplex fantáziavilága, Satralis, azon belül is elsősorban Ynev számos – a játékot támogató céllal íródott – regényben és novellában köszön vissza. Társas és gyűjtögetős kártyajáték változata is készült.

A világkép merített az ókori görög-római és a hindu világból. Például a négy elem az ókori görögökre utal. A technikai szint az ókori és a középkori keveréke, a társadalmi berendezkedésben és a tudományban a 18. század idejéig sok mindent bevesznek.

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here