Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Ügyvédi Kamara Elnöksége – egyhangú döntésével – a leghatározottabban visszautasítja az ügyvédeket érő támadásokat, ennek keretében az ismételten felbukkanó listázási próbálkozásokat – olvasható a kamara hétfői közleményében.

 

Azt írták, aggodalommal tekintenek a bíróságok és az ügyvédi tevékenység elleni összehangolt hangulatkeltésre. Mindez szerintük rombolja az igazságszolgáltatás tekintélyét és az állampolgárokat arra sarkallhatja, hogy jogerős hatósági, bírósági döntések végrehajtását megtagadják.

„A hivatásunkat érő támadások figyelmen kívül hagyják, hogy az ügyvéd joga és kötelessége az ügyfelei érdekeinek elsődlegessége alapján a jogi képviselet ellátása, adott esetben akár az állammal szemben is” – fogalmaz a közlemény.

„Öngólt lőtt Orbán” A kormánypárt néhány napja azzal támadta többek között Magyar Györgyöt is, hogy ő, mint a „baloldal ügyvédje” több tízmillió forintot keresett a „börtönbizniszen”.

Magyar erre a Klubrádióban úgy reagált, hogy Orbán öngólt lőtt, hiszen Trócsányi László minisztersége idején alkották meg a jogszabályt, itt állapították meg a kártérítési tételeket is, amelyeket folyamatosan fizettek is.

Az ügyvéd szerint bírói ítéletet még törvénnyel sem lehet felfüggeszteni. Az úgynevezett néplelket zavarhatja, hogy bűnözők kapnak pénzt, de azt nem azért kapják, mert bűnöztek, hanem azért, mert a börtönben sanyargatják őket – tette hozzá.

Szerinte Orbán Viktor lépésének iszonyú káros következményei lehetnek, mert a polgárok azt szűrhetik le belőle, hogy a törvény valami olyasmi, amit nem kell mindenkinek betartania.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here