Tiltakozik a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete ara hírre, hogy a kormányhivatali dolgozók fizetésemelési módszere ellen, ugyanis a megyékben dolgozók csupán 10, míg a fővárosban dolgozók 35 százalékot kapnak.

Tiltakozik a szakszervezet az Orbán-kormány újabb vidék ellenes lépése miatt, ugyanis a kormányhivatali dolgozók  megkapják ugyan a béremelést, de nem mindenki ugyanannyit, és sokan nem azt a 30 százalék pluszt, amelyet a kormány ígért – írja a Népszava.

A KSH megyénként is méri az átlagfizetést – most mindenkinél megnézik, hogy a saját megyéjében mennyi a szellemi foglalkozásúak átlagbére, és ehhez képest emelik meg a kormányhivatali dolgozók fizetését.

A szakszervezet elnöke, Boros Péterné úgy számol: aki szegényebb, amúgy is hátrányos helyzetű megyében él, az 10 százalék körüli béremelést kap, míg egy budapesti dolgozó fizetését 35 százalékkal is megemelhetik.

A szervezet elnöke szerint az eltérő mérce hatalmas különbségeket és így ellentéteket is szülhet, hiszen a KSH adatai szerint tavaly a szellemi foglalkozásúak keresete a fővárosban bruttó 542 ezer forint volt (ez nettó 360 ezer forint), míg Békésben csak 327 ezer (ez nettó 217 ezer) forint.

A szakszervezeti elnök tárgyalást kért a kormánytól, mert igazságtalannak tartja, hogy ugyanazt a munkát elvégző dolgozók más fizetést kapjanak vidéken, mint a fővárosban.

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here