Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Tiltakozik a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete ara hírre, hogy a kormányhivatali dolgozók fizetésemelési módszere ellen, ugyanis a megyékben dolgozók csupán 10, míg a fővárosban dolgozók 35 százalékot kapnak.

Tiltakozik a szakszervezet az Orbán-kormány újabb vidék ellenes lépése miatt, ugyanis a kormányhivatali dolgozók  megkapják ugyan a béremelést, de nem mindenki ugyanannyit, és sokan nem azt a 30 százalék pluszt, amelyet a kormány ígért – írja a Népszava.

A KSH megyénként is méri az átlagfizetést – most mindenkinél megnézik, hogy a saját megyéjében mennyi a szellemi foglalkozásúak átlagbére, és ehhez képest emelik meg a kormányhivatali dolgozók fizetését.

A szakszervezet elnöke, Boros Péterné úgy számol: aki szegényebb, amúgy is hátrányos helyzetű megyében él, az 10 százalék körüli béremelést kap, míg egy budapesti dolgozó fizetését 35 százalékkal is megemelhetik.

A szervezet elnöke szerint az eltérő mérce hatalmas különbségeket és így ellentéteket is szülhet, hiszen a KSH adatai szerint tavaly a szellemi foglalkozásúak keresete a fővárosban bruttó 542 ezer forint volt (ez nettó 360 ezer forint), míg Békésben csak 327 ezer (ez nettó 217 ezer) forint.

A szakszervezeti elnök tárgyalást kért a kormánytól, mert igazságtalannak tartja, hogy ugyanazt a munkát elvégző dolgozók más fizetést kapjanak vidéken, mint a fővárosban.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here