A Fidesz egyértelműen a magyar fiatalok jövőjét veszélyezteti a zöld gondolatok és mozgalmak elleni harcával, gyűlöletkommandóinak csatába küldésével. A Fideszes politikusok folyamatosan tagadták a klímaválságot és a klímakatasztrófát- írja az MSZP Facebook oldalán, majd a felsorolnak 12 esetet amikor a Fidesz világ megmozdulásaival Magyarország jövőjét  veszélyeztette, íme:

 

Szavaik és tetteik is ezt bizonyítják, hiszen
– “Orbán Viktor az Európai Tanácsban megvétózta, hogy az Európai Unió 2050-re karbonsemlegességet érjen el.” (2019. június 21.)
– A Fidesz egyik miniszteri biztosa súlyosan megalázta magyarok ezreit, amikor azt mondta, hogy “a klímasztrájkoló fiatalok nagy része magát a problémát sem érti” (2020. január 3.)
– De a Fidesz képviselői el se mentek a klímaváltozás miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülésre szeptemberben.
– Decemberben pedig az alábbi hír jelent meg: “A kormány széntüzelésű erőművet vásárol Orbán kedvenc oligarchájától.”

☞ Gulyás Gergely többször is nekiment a zöld szervezeteknek és a klímaválságra figyelmeztető, az ellen küzdő magyar és külföldi aktivistáknak
– “Gulyás Gergely miniszter szerint néhány tucat aktivistán kívül senkit sem érdekel a klímasztrájk” (2019. szeptember 26.)
– “A Miniszterelnökséget vezető miniszternek sikerült egy kivételesen visszataszító kijelentésre ragadtatnia magát, a világhírű svéd klímavédelmi aktivistáról, az Asperger-szindrómával küzdő 16 éves svéd Greta Thunbergről legalábbis kijelentette, hogy csak egy beteg kisgyerek, akit felhasználnak egyesek.” (2019. szeptember 26.)
– szintén Orbán első embere, Gulyás miniszter mondta a klímavédelemről: “Nincs ok a sietségre, semmi sem sürget bennünket.” (2019. június 26.)

☞ De a Fidesz-közeli oligarchák sem rejtik véka alá őszinte véleményüket: “Nem értem, hogy mi az, hogy klíma-semlegesnek kéne lenni. Ez azt jelenti, hogy betiltják az időjárást?” – mondta Schmidt Mária (2019. december 29.)

☞ A Fidesz 5-ös számú tagkönyvével büszkélkedő gyűlöletkommandós pedig arról értekezett, hogy a klíma eddig is folyton változott; …az emberi tevékenységnek erre nincs jelentős hatása; … amúgy is halnak ki fajok tömegesen, nem nagy dolog az; … az meg csak egy rémhír, hogy az embereknek ne lehetne optimális egy másik klíma is; … szóval nem olyan nagy ügy ez az egész.

☞ Sőt, Kövér László is őszintén elszólta magát: “nyugaton az „agymosás” miatt félnek jobban a klímaváltozástól, mint a migrációtól.” (2019. május 14.)

☞ Áder János szerint: “A klímavészhelyzet kihirdetése politikai retorikai fogás” (2020. január 5.)

Azt látjuk tehát, hogy a Fidesz az elmúlt években minden szinten tagadta a klímaválságot, a klímakatasztrófát, s ha vezetőik, olykor-olykor őszintén megnyilvánulnak, akkor is rögtön rátámadnak a zöld gondolatokra és a zöld mozgalmakra, azok képviselőire.
Tudjuk jól, hogy sajnos
– nincs környezetvédelmi minisztérium, van viszont
– 200 ezer tonna külföldi szennyvíziszap behozatal,
– fairtás a nagyvárosokban és a fővárosban,
– környezetszennyezés Mészáros Lőrinc Mátrai Erőművénél,
– szélerőművek blokkolása,
– panelfelújítási, épületszigetelési program lenullázása
– gyűlöletkeltő propaganda a zöld szervezetek és zöld politika ellen
A Fidesz, sajnos ebben is a magyar emberek érdekei ellen cselekszik, a magyar fiatalok, különösen a gyerekek egészséges élethez való jogát veszélyezteti.

Ezzel szemben az MSZP szerint
– több megújuló energiára, a környezetbarát közösségi közlekedés preferálására,
– a lakóépületek energiatakarékos felújítására, szigetelésére,
– a zöldfelületek növelésére és nem pusztítására,
– a környezetvédelem erősítésére és nem az elmúlt években tapasztalt felszámolására van szükség állami szinten.  Mert a A JÖVŐ ZÖLD ÉS BALOLDALI!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here