Az Index írt ma arról, hogy a bukott győri polgármester Borkai Zsolt a rendőröknek tett tanúvallomásában arra utalt, hogy Orbán Viktor is tudott a botrányfelvételről, jócskán még azelőtt, hogy ezek nyilvánosságra kerültek volna. 

Elég súlyos terhelő vallomást tett Borkai Zsolt, a Fidesz bukott győri polgármestere Orbán Viktorra és Kubatov Gáborra, a Fidesz pártigazgatójára. No nem büntető jogilag, hanem morálisan.

Az Index cikkéről már mindenki beszámolt,   hogy Borkait még jócskán a botrány kirobbanása előtt, majdnem a választásokat megelőzőleg egy évvel, 2018-ban Kubatov Gábor személyesen kereste fel Győrben, és tájékoztatta arról, hogy van ez a videó és kijöhet a választási kampányban.

A pártigazgató, ahelyett hogy azt mondta volna ezután Borkainak, hogy távozni kell a közéletből, megnyugtatta, hogy a „főnök” szerint, ami történt, magánügy és az Index cikkéből kiderül, hogy az ügyet eltusolni próbálják majd.

Nos a dolog egy súlyos morális terhelő vallomás a Fidesz egész felső vezérkarára nézve, ugyanis pontosan tudtak Borkai mocskos üzelmeiről, de ez Őket a legkevésbé sem zavarta.

Ráadásul egy évvel az önkormányzati választások előtt, a Fideszben még bőven lett volna idő is arra, hogy a botrány polgármester helyére egy tisztességes jelöltet találjanak, tehát nem arról van szó, hogy a Fidesz vezérkara a 2019-es választási kampányban szembesült Borkai viselt dolgaival, hanem időben tudott már azokról és még sem léptek.

Hanem ennek tudatában lehetett Orbán Viktor által felkent jelölt újra 2019-ben. Ez maga a bűnpártolás iskolapéldája. S a kiszivárgott tanúvallomás világossá teszi, hogy a Fideszben a Borkai félék magatartása nem üldözendő, csak eltusolandó.

Ezek a tények így a Fidesz még megmaradt morális fundamentumait is végképp összedöntik. Egy párt, melynek vezetése tud arról, hogy mocskos üzelmei vannak az egyik vezetőjének, mégsem veszik le hanem támogatják, hogy újra polgármester legyen. Súlyos terhelő vallomás ez tehát.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here