Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A kormánypárt táborának további csökkenését érzékelte a Závecz Research. A kutatóintézet vezetője, Závecz Tibor megerősítette, hogy januári felmérésük szerint, a Fidesz gyengülése folyamatos.

Tovább csökkent a Fidesz előnye, 32-ről 29 százalékos a kormányzópárt támogatottsága. A második helyen továbbra is a Demokrata Koalíció áll. A kutatások szerint a párt immár fél éve a legerősebb ellenzéki erőnek számít.

A harmadik helyen a Momentum, egy százalékot rontva, hat százalékkal. Végül – úgy tűnik – stabilizálta táborát a Jobbik és az MSZP, hat illetve öt százalékkal. A listát az LMP zárja három, és a Mi hazánk mozgalom két százalékkal. A pártot nem választók aránya viszont 34-ről 37 százalékra emelkedett.

A Závecz Research elemzése szerint, a Fidesz az önkormányzati választás előtt, szeptemberben volt a csúcson, a teljes népesség 35 százaléka támogatta a pártot, de a helyhatósági választást követően, egyszer már három százalékkal csökkent a tábora, januárban közepén úgyszintén.

Összesen félmillió támogató távozhatott a Fidesz mögül az elmúlt három hónapban. Leginkább a fiatalabb korosztály szimpátiáját vesztette el a párt, és leginkább a 60 év feletti alapfokú végzettségűek támogatják.

Az elpártolt Fidesz-szavazók nem kerestek, vagy nem találtak maguknak új pártot. Leginkább a kistelepüléseken, a falvakban nőtt meg a politikailag passzívak aránya.

A Závecz Research adataiból az is kiolvasható, hogy ha most lennének a választások, akkor ugyancsak nagy küzdelem lenne a kormányzó erő és az ellenzéke között. A kibontakozó ellenzéki összefogás csak nehezen tudná kisebbségbe szorítani a Fidesz szavazóit.

A helyzetet elemezve, a kutatóintézet névadó-igazgatója, Závecz Tibor úgy látja, hogy miután a parlamenti választás az egyéni körzetekben dől el, a jövőben az ellenzéknek egyetlen közös jelöltet kéne állítani, és a lehetőséghez képest, legfeljebb két vagy három pártlista állításával lenne esély a Fidesz legyőzésére.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here