Ma időközi polgármester választást tartanak Győrben. A választást azért kellett kiírni, mert a várost eddig irányító fideszes Borkai Zsolt belebukott a zűrös botrányaiba. A délelőtt 11 órás részvétel eddig már kicsit, több mint 2 százalékkal alacsonyabb, mint a 2019-es voksoláskor.

Ma időközi polgármester választást tartanak Győr-Moson-Sopron megye székhelyén. A választásokat azért kellett kiírni, mert Borkai Zsolt botrányba keveredett és abba bele is bukott. Felvételek kerültek elő, melyen a megjelent információk szerint, lányokkal és tudatmódosító szerekkel kiegészülve tengerparti or@iát rendezett. Az ügyben korrupciós szálak is előkerültek.

Ma a voksolás 6 órakor zavartalanul elkezdődött a nyugat magyarországi városban, már a reggel 7 órás részvételi adatok is elmaradtak a 2019-estől. Reggel 9 órára sem változott ez a tendencia: 2019-ben 6,43%, most 5,24% a reggeli részvétel.

Legfrissebb 11 órás adatok pedig már lényegesen alacsonyabb részvételt mutatnak: 2019-ben délelőttig a győriek 17, 04 százaléka, most pedig 14,87% járult az urnák elé.

Megkérdezett szakértőnk szerint az időközi választásnak két érdemi esélyese van. Az egyik a Fidesz jelöltje Dézsi Csaba, aki 2019-ben Borkait-támogató képviselőként került be az önkormányzatba. A másik esélyes jelölt, Pollreisz Balázs, aki mögé az ellenzék összes pártja felsorakozott, így támogatja az MSZP, DK, LMP, Momentum, Párbeszéd és a Jobbik is.

Politikai elemzőnk szerint a voksolás az előző eredmények és a részvételi adatok alapján igen szoros is lehet, ezért a minden szavazat számíthat!

Győrben voksolni ma 19 óráig lehet, az érvényes szavazáshoz egy személyigazolványt és egy lakcímkártyát kell magukkal vinni a választóknak.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here