Ma időközi polgármester választást tartanak Győrben. A választást azért kellett kiírni, mert a várost eddig irányító fideszes Borkai Zsolt belebukott a zűrös botrányaiba. A délután 1 órás részvétel még alacsonyabb volt, mint a 2019-es voksoláskor, ám hatalmas hajrát mutattak be a pártok. Szakértőnk szerint szoros lehet a vége.

Ma időközi polgármester választást tartanak Győr-Moson-Sopron megye székhelyén. A választásokat azért kellett kiírni, mert Borkai Zsolt botrányba keveredett és abba bele is bukott.

Ma a voksolás 6 órakor zavartalanul elkezdődött a nyugat magyarországi városban, már a reggel 7 órás részvételi adatok is elmaradtak a 2019-estől. Reggel 9 órára sem változott ez a tendencia: 2019-ben 6,43%, most 5,24% a reggeli részvétel. A 11 órás adatok pedig már lényegesen alacsonyabb részvételt mutatnak: 2019-ben délelőttig a győriek 17, 04 százaléka, most pedig 14,87% járult az urnák elé. Ez az elmaradás a 13 órás részvételnél is megmaradt.

Azonban a pártok hatalmas finist tudhatnak maguk mögött, ugyanis délután meglódult a választási kedv és a 15 órás részvétel már kevesebb, mint 1 százalékkal múlta alul csupán a 2019-est, ami akkor 31% volt.

Megkérdezett szakértőnk szerint az időközi választásnak két érdemi esélyese van. Az egyik a Fidesz jelöltje Dézsi Csaba, aki 2019-ben Borkait-támogató képviselőként került be az önkormányzatba. A másik esélyes jelölt, Pollreisz Balázs, aki mögé az ellenzék összes pártja felsorakozott, így támogatja az MSZP, DK, LMP, Momentum, Párbeszéd és a Jobbik is.

Politikai elemzőnk szerint a voksolás az előző eredmények és a részvételi adatok alapján igen szoros is lehet, ezért minden szavazat számíthat. Hozzá teszi, hogy 19 óráig lehet ma élni a szavazati joggal, érdemes még szólni tehát a győri rokonoknak és barátoknak, hogy voksoljanak, mert holnap már nem dönthetnek!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here