Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Rabosították Varju Lászlót. A DK országgyűlési képviselőjéről fénykép készült és ujjlenyomatot is vettek tőle az ügyészségen. A politikust választás rendje elleni bűntettel, garázdaság vétségével, valamint súlyos testi sértéssel gyanúsítják. Varju László úgy reagált: a rabosítását, és az MTVA épületében történt vegzálását is ugyanazok a személyek rendelték meg.

Transzparensekkel felszerelkezve várták Varju Lászlót a Központi Nyomozó Főügyészség előtt. A szimpatizánsok azért érkeztek az épülethez, hogy támogatásukról biztosítsák a DK politikusát.

Varju László két ügyben is gyanúsított. Az ügyészség szerint a választás rendje ellen akkor vétett, amikor 2018 februárjában országgyűlési képviselőjelöltjeként egy független jelöltnek pénzt ígért, hogy lépjen vissza a javára.

A garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja pedig akkor merült fel, amikor 2018 decemberében több képviselőtársával együtt bement az MTVA székházába, hogy 5 pontos követelésüket beolvassák. Az ügyészség úgy fogalmazott “azért, hogy bejusson a stúdióba nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának és dulakodás közben megszorította az egyik biztonsági őr vádliját. Egy másiknak pedig kihúzta a lábát.”

Varju 1 órát töltött az ügyészségen, ahol január elején kihallgatták, most pedig rabosították.

„Én azt gondolom, hogy nem nekem, hanem előbb-utóbb nekik kell kezet mosni és mondhatnám azt, hogy a szájukat is kimosni, akkor, amikor képviselőkkel szemben ilyen módon lépnek fel. Én azt gondolom, hogy mindazok, akik megrendelték ezt a mai cselekményt, azok ugyanazok, akik az MTVA-nál elrendelték azt, hogy képviselőket vegzáljanak”– mondta a DK-s országgyűlési képviselő.

A politikus közölte: ártatlan és a szólásszabadság érdekében minden esetben kiáll. Hadházy Ákos koncepciós pernek nevezte az eljárást.

„Egy vicc hogy az MTVA smasszereit azt futni hagyta az ügyészség és megvádolja garázdasággal a képviselő úrat, ez egy vicc. De valójában nem vicc, hanem sajnos egy újabb mérföldkő azon az úton, ami a demokráciából a diktatúrába vezet” – véli a független képviselő.

Az MSZP, a Párbeszéd, az LMP politikusai is jelezték Varju László mellett állnak.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here