Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Zuhant egy nagyot a forint, miután Matolcsyék kiadták a kamatdöntés indoklását. Nem győzte meg az MNB a piacot, hogy jó az irány.

Nem változtatott az MNB az alapkamaton, így az maradt a rekordalacsony, 0,9 százalékos szinten. Ahogy az szokás, egy órával a döntés után kiadták az indoklását is. A kamatdöntés előtt 337,0-nál járt a forint árfolyama az euróhoz képest, az indoklásig eltelt egy órában 337,5-ig gyengült a forint, utána azonban percek alatt beszakadt az árfolyam, 338,57 forintot is elkértek egy euróért. A történelmi mélypontot legutóbb tegnap érte el a forint, az 338,74 volt.

Az MNB ugyanis gyakorlatilag semmi újat nem mondott az indoklásban. Újra megismételték azt, amit hónapok óta minden alkalommal, amikor a forintárfolyam vagy az alapkamat kerül szóba: A Magyar Nemzeti Bank egyetlen horgonya az infláció, elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása.

Csakhogy hiába fontos a 3 százalékos inflációs cél az MNB szerint, decemberben hétéves mélyponton, 4 százalékon járt a mutató. De a jegybank most azzal próbált mindenkit megnyugtatni: csak egyszeri hatások – nagyrészt az, hogy egy évvel korábban ritka alacsony volt a benzinár – okozták a nagyobb drágulást. A Monetáris Tanács arra számít, hogy 2020 első negyedévének végére visszatér az infláció a szerintük jó toleranciasávba.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here