Gigantikus, 809 millió 405 ezer forintos takaerékbetétben elhelyezett megtakarítást vallott be 2020 januári, azaz a 2019-es vagyoni helyzetét tükrözni hivatott vagyonnyilatkozatában a Miniszterelnöki Kabinetirodát irányító miniszter-írja az Index

Rogán Antal vagyoni helyzete egy év alatt hatalmasat változott, takarékbetétben tavaly januárban még csak 39,3 milliót tartott, nagyobbat gazdagodott egy év alatt, mint a magyar Zukemberg, Mészáros Lőrinc, ugyanis a Fidesz miniszter vagyona 2020-ra 809 millió 405 ezer ugrott.

Egy ekkora gyarapodásra nagyon nehéz normális magyarázatot adni , hiszen  Rogán legális jövedelme nem lehet ilyen mérték. A miniszter közpénzből fedezett juttatásain túl a Mobilsign Kft.-től egy digitális aláírással kapcsolatos találmány után 2019-ben már 197 millát kapott.

A  Kormányzati Tájékoztatási Központon keresztül Rogán Antal az alábbi közleményt adta ki meseszerű jövedelméről “2020. január 31-én leadott vagyonnyilatkozatomban az előző évhez képest plusz bevételek jelentek meg. Ennek két oka van. Bevételem származik az általam jegyzett elektronikus aláírási szabadalomból valamint válásomat követően az erdőterületeket leszámítva minden ingatlanomat és ingóságomat értékesítettem, más tulajdonom nincsen. Vagyoni helyzetem világos, nyilatkozatomban a hatályos jogszabályoknak megfelelően mindent átláthatóan, részletesen feltüntettem.”

Az egyébként az előző vagyonbevallásból is úgy tűnt, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter találmánya egyszerűen aranyat ér: míg 2017-ben még csak 25 milliót vasalt be ebből, 2018-ban ez már 42 millió volt.

Az is tény, hogy változás történt ugyanakkor a miniszter ingatlanvagyonában is, ami összefügghet azzal, hogy 2019-ben bejelentette, ő és Rogán Cecília elválnak.

Rogán friss bevallása szerint már nem tulajdonosa a 185 négyzetméteres, Pasa Parki lakóingatlanuknak, sem a II. kerületi garázsuknak, valamint balatonlellei nyaralójuknak. Rogánnak 2019-re már csak szakonyfalui ingatlanjai voltak.

Most fel kell ezek után tenni a kérdést, Ön szerint Rogán ebből a pár ingatlan elpasszolásából kereshetett cirka 800 millát?

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here