“Rég volt ekkora húzása Orbánnak” – értékelte a miniszterelnök taktikai lépését az ellenzék.

Múlt héten jelentették be, hogy a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyeként Fürjes Balázs irányításával jön létre és működik a Budapest Fejlesztési Központ (BFK), amelynek vezérigazgatója Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi vezetője lesz.

Vitézyt Karácsony Gergely a BKK élére szerette volna visszacsalogatni, a tárgyalások állítólag már annyira előrehaladottak voltak, hogy Vitézyt részletekbe menően beavatták közlekedéspolitikai elképzeléseikbe. Majd Vitézy ezzel a tudással átigazolt a kormányhoz,  és a Budapest Fejlesztési Központot (BFK) vezeti.

Karácsony a HVG-nek azt mondta:”a kormány egyszerűen lenyúlja a programomat”.
Budapest főpolgármestere szerint a Fidesz tudja, hogy az elveszített fiatal értelmiségieket csak egy modern város víziójával és ahhoz illő személyiségekkel lehet visszacsalogatni, és ez volt az első lépés ezen az úton.

Ellenzéki vélemények szerint rég volt Orbánnak ekkora húzása, hiszen a Budapest-politikai szakmai műhely felállításával elcsenték Karácsonytól a főváros fejlesztésének témáját, miközben a főpolgármester fölé emelték Vitézyt, valamint a főváros és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárt, Fürjes Balázst. Sikeres lavírozással ők néhány éven belül akár a Fidesz új jelöltjei is lehetnek a városvezetői posztokra.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesznek nincs programja, mert faképnél hagyta őket az értelmiség, ezért oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, már Karácsony programját kénytelenek lopni.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here