Orbán Viktor mint ördög a tömjénfüsttől, úgy fél minden olyan szabályozástól, ami erősebb Európát eredményez. Erről Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 

Dobrev példaként az európai minimálbér körüli vitát említette, amely szerint az egyes országok átlag- vagy mediánbérének 60 százalékának megfelelő lenne a minimálbér. Ha a mediánjövedelmet vennék alapul, az Magyarországon 107 helyett nettó 140 ezres minimálbért jelentene.

Dobrev szerint a nyomott bérek és a kiszolgáltatottság világának vége, a mai világ sok tudást és európai szintű szabályozást igényel.

A DK EP-képviselője úgy látja: ami Nyugat-Európának probléma, hogy oda áramlik a munkaerő, az Kelet-Európában óriási tragédia, hiszen a régió elveszíti szakképzett munkaerejét.

Ami a Fidesz és a Néppárt viszonyát illeti, Dobrev szerint a néppárti többség kívül szeretné látni a Fideszt. A DK-s EP képviselő ezt döntésképtelenségnek érzi és úgy látja, a Fidesznek és a Néppártnak nincs közös útja.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here