forrás:nyugat.hu
forrás:nyugat.hu

Alföldi Róbert szerepel Orwell 1984 című színpadi feldolgozásában, a neves rendező egy óvatos beszólással kommentálta a premier hírét.

George Orwell örök aktuális klasszikusát, az 1984-et állítják színpadra Szegeden. A Szegedi Nemzeti Színház bemutatója április 17-én lesz, és bár a szereposztás egyelőre nem nyilvános, azt már tudhatjuk, hogy a történet antagonistáját, a pártkatona O’Brient Alföldi Róbert alakítja majd.

Az érkező premier hírét Alföldi egy, a regényből vett idézettel jelentette be: a valóság nem külső dolog. A valóság az emberi agyban létezik, és sehol másutt. Nem az egyének agyában, amely tévedhet, hanem a Párt agyában, amely kollektív és halhatatlan. Bármi is az, amit a Párt igaznak tart, az igaz. Lehetetlen a valóságot látni, ha nem a Párt szemével néz az ember.

A darab ősbemutató lesz: Orwell örökösei Magyarországon első alkalommal a Szegedi Nemzeti Színháznak engedélyezték az adaptáció színpadra állítását. A regény színpadi változatát Horgas Ádám jegyzi, ő lesz a rendező is.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here