A január 31-én nyilvánosságra hozott és szeptember elsején bevezetendő NAT elfogathatatlan – erről Hiller István, az MSZP oktatáspolitikusa beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Szerinte a NAT a diákok mai problémáit nem oldja meg, viszont újakat generál. Egy példa: bár a kötelező tanórák számát kicsivel csökkenti, de az elsajátítandó tananyagot növeli. Ez kezelhetetlen zsúfoltságot okoz a diákok fejében – mondta Hiller István.

Hiller szerint önmagában nonszensz, hogy egy január 31-én meghirdetett NAT-ot szeptember 1-jén be akarnak vezetni, hiszen a NAT-ot kerettantervekre, majd iskolai tantervekre kell még bontani.

Hiller a Csépe Valéria-féle, 2018-ban megjelent NAT-koncepciót vitatható, de feltétlenül vitaképes anyagnak nevezte, de hozzátette: a kormány ezt kidobta.

Ami a konkrétumokat illeti: Hiller szerint elképzelhetetlen egy olyan NAT, amelyben nem szerepel egy nemzet egyetlen Nobel-díjas írója. Kertész Imre ennek a nemzetnek a büszkesége kell, hogy legyen.

Hiller István hozzátette: lát egy akaratot a Horthy-korszak tisztára mosására. szerinte ez a NAT ennek a része, összefügg a színházakban és a kulturális élet más területein történtekkel. Herczeg Ferenc bekerülése szerinte ennek a törekvésnek a része. Ezt követően Hiller felolvasott néhány, Mussolini fasiszta olasz diktátort dicsőítő, 1936-os mondatot Herczeg Ferenctől.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here