Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A főpolgármester szerint: a nagyvárosok, vagyis több millió ember járna rosszul a Pénzügyminisztérium iparűzési adót módosító javaslatával, miközben abból a multik profitálnának.

Karácsony Gergely a Népszavának nyilatkozott erről. Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn mutatott be egy javaslatot, amely csökkentené az iparűzési adót, például úgy, hogy eltörölné a feltöltési kötelezettséget, és a vállalkozások a kutatás-fejlesztésre fordított költségeik ötszörösét levonhatnák az adóalapból.

A Főváros számításai szerint ez akár 10 százalékos bevételkiesést is jelenthet, Budapest például évente nagyjából 38 milliárd forinttól esne el.

Karácsony Gergely a Népszavának azt mondta, nehéz nem észrevenni a politikai szándékot a javaslat mögött, ami káros és igazságtalan. Ilyen javaslatot az önkormányzatokkal való egyeztetés nélkül nem fogadhat el a kormány, erre Orbán Viktor miniszterelnök ígéretet tett – mondta Karácsony.

A főpolgármester szerint nehezen magyarázható, hogy a kormánynak rendszerint az önkormányzatok egyetlen érdemi bevételét jelentő iparűzési adóval kapcsolatban vannak ötletei, pedig a magyar adórendszer ennél átfogóbb felülvizsgálata sem lenne indokolatlan.

Karácsony Gergely úgy vélte, ideje lenne akár a többkulcsos szja megvitatásának is, és szerinte nem a multikat kell támogatni kedvezményekkel, hanem versenyképes bérekre lenne szükség Magyarországon.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here