Orbán Viktor hétfőn Berlinbe utazott, ahol a CDU vezetésével, és Angela Merkel német kancellárral is találkozik. A német fővárosba a magyar miniszterelnököt, tüntetők várták.

A CDU központjánál tüntetők várták Orbánt, akik egy Orbanistan powered by EU
– azaz egy „EU által támogatott Orbánisztán” feliratú transzparenst feszítettek ki.

A demonstrálók a Fidesz és a szélsőjobboldali német AfD közötti ideológiai hasonlóságra is fel szeretnék hívni a konzervatív CDU figyelmét. Az eseményt a frankfurti Ungarn DemokraTisch-sel közösen, a Freie Ungarische Botschaft (Szabad Magyar Követség) aktivistái szervezték.

„Néhány nappal ezelőtt Merkel kancellár és Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter határozottan elítélte a türingiai populista, antidemokratikus erőkkel való lepaktálást. A CDU-nak ugyanakkor nincs meg ugyanez a fajta határozottsága európai szinten, amikor Orbán Viktorral való együttműködésről van szó.

A Freie Ungarische Botschaft és az Ungarn DemokraTisch! aktivistái a Fidesztől való egyértelmű elhatárolódásra szólítják fel a CDU-t” – írták közleményükben a szervezők, akik azt szeretnék elérni, hogy rúgják ki a Fideszt az Európai Néppártból (EPP).

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here