Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Nem állt le a budapesti Városligetben az új Nemzeti Galéria építésének előkészítése annak ellenére, hogy a kormány azt ígérte, hogy nem épül fel olyan épület a területen, amelyet az új budapesti városvezetés nem szeretne. A budai Várból a kormányzati építkezések miatt költöztetnék új épületbe a Nemzeti Galériát és a Széchényi Könyvtárat- írja a napi.hu

Demokraták vagyunk, szeretjük a várost, ha Budapest akarja, leáll a Liget-projekt – fogalmazott Fürjes Balázs kormánybiztos egy októberi interjújában. Ennek értelmében a Petőfi Csarnok helyére tervezett új Nemzet Galéria nem épülne fel, a Magyar Hang információi szerint azonban az előkészítés nem állt le, vagyis jelen állás szerint a múzeum az eredeti tervek szerint megvalósul.

Az új Nemzeti Galéria építési engedélyét 2019 januárjában hatályon kívül helyezte a bíróság, miután a beruházásért felelős Városliget Zrt. nem biztosította a CivilZugló Egyesület civil szervezetnek a törvény által előírt iratbetekintési jogot. Az engedélyeket később újra kiadta a hatóság, a Nemzeti Galéria kivitelezésére azonban még nem írták ki a közbeszerzési pályázatot.

“A főváros vezetése bízik a kormány azon ígéretében, hogy nem valósulnak meg olyan beruházások, amelyekre a budapestiek és a Fővárosi Közgyűlés is nemet mond” – írta a Magyar Hangnak a főváros. “A jelenlegi építési engedélyek még 2+1 évig érvényesek, de a Fővárosi Közgyűlés a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) felülvizsgálatával, szükség szerinti módosításával befolyásolhatja a városligeti építkezések megvalósulását.”

Ez a közlemény érdemben nem cáfolja azt az értesülést, hogy folytatódik az építkezés előkészítése vagyis a főváros eddig nem tett lépéseket az új Nemzeti Galéria beruházásának leállításáért. Így az érvényes építései engedély birtokában jelenleg semmi sem gátolja meg a Városliget Zrt.-t az építkezés megkezdésében. Az új Nemzeti Galéria ügyében az internetes portál megkereste a Fürjes Balázs vezette Kiemelt Kormányzati Beruházások Központját is, ám az egyelőre nem reagált a kérdésekre.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here