Az MSZP az egészségügyi ellátás javításáért, a nyugdíjasokért és az önkormányzatok érdekében az iparűzési adó jelenlegi szabályainak megtartásáért áll ki az Országgyűlés jövő héten kezdődő tavaszi ülésszakán – közölte az ellenzéki párt elnöke, frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Tóth Bertalan pártja évadnyitó frakcióüléséről elmondta, a szocialista képviselők országjárásán szerzett tapasztalatokat vitatták meg.

A legtöbbet az egészségügy rossz állapotáról hallottak, de sokan szóvá tették a nyugdíjasok “kifosztását”, hiszen a nyugdíjemelés mértéke jóval alatta marad az inflációnak – közölte.

A pártelnök azt mondta, ezeket a véleményeket felhasználják a párt 2022-ig szóló stratégiájához, amelyről a március 14-i kongresszus dönt.

Hozzátette, a stratégia középpontjában az esélyteremtő állam megteremtése áll; ezzel a programmal vesznek majd részt a következő parlamenti választásról szóló ellenzéki egyeztetéseken.

Ismertetése szerint az MSZP programjában szerepel a nyugdíjminimum drasztikus emelése, egy nyugdíjfelzárkóztatási program megvalósítása, illetve visszatérés a munkabérek emelkedését is figyelembe vevő svájci indexálás szerinti nyugdíjemelésre.

Tóth Bertalan az iparűzési adó szabályainak megváltoztatását Orbán Viktor bosszújának nevezte, amely miatt tragikus helyzetbe kerülnek az önkormányzatok. Szerinte a szabályok esetleges megváltoztatása a kisebb települések esetén is több tízmillió forint adókiesést jelent majd.

Kérdésre válaszolva hozzátette, szerinte egy vállalkozásnak nem érdeke, hogy a csökkenő adóbevételek miatt a településük ne tudja az infrastruktúrát fejleszteni, hiszen az a vállalkozás működésére is hatással van. Elmondta, a kormánynak a járulékokat kellene csökkentenie, illetve központilag és nem az önkormányzatok rovására kellene segítenie a vállalkozásokat.

A most hatályba lépő új házszabályról Tóth Bertalan azt mondta, “Kövér László duzzogásáról van szó”.

Úgy folytatta, a Fidesz alaki demokráciát hozott létre: “mintha létezne Alkotmánybíróság, mintha létezne Állami Számvevőszék, mintha létezne független ügyészség és mintha létezne parlament”.

A frakcióvezető közölte, parlamenti munkájuk során szeretnék kihasználni a nyilvánosságot az általuk képviselt ügyek megjelenítésére. Fontos terepnek tartják a parlamentet az ellenzéki együttműködés szempontjából is – mondta.

Tóth Bertalan jelezte, javaslatokat nyújtanak be a rokkantnyugdíjasok kártérítése érdekében, amelyről már egy éve döntenie kellett volna az Országgyűlésnek, de a Fidesz “füle botját sem mozdítja”. Szólt arról is, hogy a pártok választási időszakban történő köztéri plakátolása érdekében is beterjesztenek egy törvényjavaslatot.

A kormányfő által meghirdetett újabb nemzeti konzultációról Tóth Bertalan azt mondta, úgy látszik, a migránskérdés már nem elég a Fidesznek arra, hogy az emberekben félelmet és gyűlöletet keltsen, újabb ügyekben akar gyűlöletet szítani.

Elmondta, szerintük olyan témákban kellene megkérdezni a magyar embereket, ami a mindennapi életüket érinti, például az egészségügyről vagy az oktatásról. Miért nem konzultálnak a Nemzeti alaptantervről, ha azt olyan tökéletesnek tartják? – firtatta.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here