A szociáldemokrata a Pellegrini-kormány több százmillió eurós szociális csomagot fogadott el. Bevezetik a 13. nyugdíjat, duplájára emelik a családi pótlékot, és eltörlik a sztrádadíjat a személyautók és a kisteherautók (3,5t) számára.

A nyugdíjasok már idén 13. nyugdíjat kapnak az eddigi „karácsonyi nyugdíj” helyett Szlovákiában, vagyis minden nyugdíjasnak jár majd az átlagnyugdíjjal megegyező – vagyis 460 eurós 13. nyugdíj, amit karácsony előtt fizet majd ki a Szociális Biztosító.

Ezen a mondaton azért ne lendüljünk gyorsan túl, ugyanis ez a 460 eurós ÁTLAG nyugdíj, forintban kb. 151800 forintnak felel meg, és akkor nem is a rekord magas Euró/forint árfolyammal számoltunk.

A családi pótlék a duplájára, vagyis 50 euróra emelkedik gyerekenként, ez 16500 forintnak megfelelő havi juttatást jelent majd a Szlovákiában élő családoknak, ami már meghaladja a Magyarországon adott egy gyermek után járó CSP összegét.

Magyarországon 2008 óta nem emelkedett a családi pótlék összege, a magyarországi családoknak így 12 éve változatlan a járandósága.

A szlovák kormány által elfogadott törvénymódosítások gyorsított eljárásban kerülnek a parlament elé, így az akár a héten elfogadhatja a törvényeket.

Bár Orbán még ellenzékben 14. havi nyugdíjat is ígért, de természetesen 10 év kormányzás után sem vezette be ezt a járandóságot.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here