Hatalmas ellenzéki győzelem a mai időközi képviselő választáson, az ellenzék jelöltje közel 95 százalékos feldolgozáságnál 58,1 százalékkal ütötte ki a Fidesz által támogatott jelöltet

Ma időközi országgyűlési képviselő-választást tartottak a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén, a tisztségért hatan indultak. A Fidesz most kapott ki háromszor is a körzetben.

A megye keleti részét lefedő, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kellett időközi voksolást kiírni, mert az ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

A választókerületben 67 471-en jogosultak voksolásra, a parlamenti választáshoz képest elég alacsonynak mondható volt a részvétel, a választópolgárok 27,9 százaléka járult az urnákhoz.

Közel 95 százalékos feldolgozottságnál az ellenzék közös jelöltje  Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM) vezet 58,1 százalékkal Molnár Tibor (független), aki a Fidesz támogatásával indult csupán 35 százalékon áll. A többi 4 jelölt bőven 5 százalék alatt kapott.

A fenti eredmény már matematikailag nem tud megfordulni, így hivatalosnak mondható a hatalmas ellenzéki győzelem.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here