Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ma időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén, a tisztségért hatan indulnak. A Fidesz eddig kétszer kapott ki a körzetben. Az eddigi részvétel alacsonyabbnak bizonyul, ez 13 órára némileg növekedett.

 

A megye keleti részét lefedő, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kellett időközi voksolást kiírni, mert az ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

A választókerületben 67 471-en jogosultak voksolásra, közülük reggel 9 óráig 4,71 százalék járult az urnákhoz. Ha azt nézzük, hogy a 2018-as parlamenti választáson 15,43 százalékos volt az arány 9-kor, akkor ez elég alacsonynak mondható.

A délelőtti 11 órás részvétel 12,29 százalék volt, ez legutóbb, tehát 2018-ban 33, 42 százalék volt. Tegyük hozzá, hogy ez akkor bőven az országos átlag feletti roppant magas részvétel volt.

Most a legfrissebb kora délutáni 13 órás részvétel is alacsonynak mondható, bár némileg növekedett, de még mindig csak 16,69 százalék. 2018-ban ez az érték 44,61 százalék.

A voksolás két legesélyesebbje az ellenzéki közös jelölt  Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), és Molnár Tibor (független), aki a Fidesz támogatásával indul

Politikai elemzőnk szerint a voksolás az előző eredmények és a részvételi adatok alapján akár igen szoros is lehet, ezért a minden szavazat számíthat! Bár a körzet nem áll a Fidesznek, de minden azon múlik, hogy az ellenzéki hívei mennyien mennek el voksolni.

Majd az is hozzáteszi, hogy nem dőlt még el semmi, hiszen Dunaújváros és környékén voksolni ma 19 óráig lehet, az érvényes szavazáshoz egy személyigazolványt és egy lakcímkártyát kell magukkal vinni a választóknak.

Mindenkit arra biztat, hogy menjen el voksolni, hiszen holnap már nem szólhat bele, hogy ki kapja a mandátumot!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here