Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ma időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén, a tisztségért hatan indulnak. A Fidesz eddig kétszer kapott ki a körzetben. A reggel 9 órás részvétel drámaian alacsonynak bizonyul, ez 11 órára némileg növekedett.

 

A megye keleti részét lefedő, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kellett időközi voksolást kiírni, mert az ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

A választókerületben 67 471-en jogosultak voksolásra, közülük reggel 9 óráig 4,71 százalék járult az urnákhoz. Ha azt nézzük, hogy a 2018-as parlamenti választáson 15,43 százalékos volt az arány 9-kor, akkor ez elég alacsonynak mondható.

Most a legfrissebb 11 órás részvétel 12,29 százalék volt, ez legutóbb, tehát 2018-ban 33, 42 százalék volt. Tegyük hozzá, hogy ez akkor bőven az országos átlag feletti roppant magas részvétel volt.

A voksolás két legesélyesebbje az ellenzéki közös jelölt  Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), és Molnár Tibor (független), aki a Fidesz támogatásával indul

Politikai elemzőnk szerint a voksolás az előző eredmények és a részvételi adatok alapján akár igen szoros is lehet, ezért a minden szavazat számíthat! Bár a körzet nem áll a Fidesznek, de minden azon múlik, hogy az ellenzéki hívei mennyien mennek el voksolni.

Dunaújváros és környékén voksolni ma 19 óráig lehet, az érvényes szavazáshoz egy személyigazolványt és egy lakcímkártyát kell magukkal vinni a választóknak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here