Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán be se ment a parlamentbe, így a tavaszi ülésszak első ülése a miniszterelnök programbeszédje nélkül zajlott le. Közben az egyik ellenzéki képviselőt kitiltották a parlamentből, társai kivonultak.

Orbán Viktor szokása szerint fel szokott szólalni a parlamenti ülésszakok nyitóülésein,  A múlt héten a Magyar Nemzet is, azt írta: a miniszterelnök hagyományosan felszólal napirend előtt, Orbán Viktor beszédére a frakcióvezetők fognak reagálni.

Orbánnak nem hogy beszéde nem volt, de a kormányfő be sem ment a február 17-i nyitóülésre. A hivatalos kormány propagandát ismertető Havasi Bertalan, miniszterelnök sajtósa az Indexnek azt mondta:

A kormány most a koronavírus elleni küzdelemről szóló tájékoztatást ítélte a legfontosabbnak, és a legsürgősebbnek, arról pedig Kásler Miklós miniszter tud hiteles és alapos tájékoztatást adni.

Bár Magyarországon nincs jelen a vírus és magyar beteg sincs, ezért politikai elemzőnk furcsállja ezt  a kifogást. Szerinte a miniszterelnök sokkal inkább a tegnapi hatalmas dunaújvárosi vereség miatt döntött a távolmaradás mellett.

Hatalmas a vereség, Orbán még nem nézett szembe ennek a következményeivel- vélekedik az elemzőnk.

Orbán hiányában sem maradt botrány mentes a parlamenti ülés. Hadházy Ákos független ellenzéki parlamenti képviselő egy „Stop propaganda” feliratú táblát eresztett le a karzatról Kövér László mögé a nyitóülésen.  A házelnök kitiltotta a politikust az ülésről, a további szankciókról pedig majd a későbbiekben tájékoztatja a házbizottságot.

Hadházyt az úgynevezett „szájzártörvény” miatt tudták kialtatni.  Most hétfőn léptek hatályba a parlamenti ülésezésre vonatkozó új szabályok, ezek drasztikus szigorításokat tartalmaznak, az ülést levezető elnök saját határozatával akár 60 napra is kitilthatja, vagy akár hathavi illetményének megvonásával büntetheti azt a képviselőt, aki szerinte súlyosan megzavarta az ülés menetét

Az interpellációk idejére minden ellenzéki frakció kivonult az Országgyűlésből, hogy tiltakozzanak a szájzártörvény miatt, így csak a kormánypárti képviselők kérdezhették saját minisztereiket.

Az ellenzéki képviselők közös sajtótájékoztatót tartottak a kivonulásuk után. Szabó Tímea (Párbeszéd) elmondta, hogy az ellenzék által szájzártörvénynek nevezett, új parlamenti szabályok ellen tiltakoznak, amelyek például az eddiginél is szigorúbb büntetéseket tesznek lehetővé.

Hiába lépett életbe ez a törvény, nem fogunk meghátrálni – mondta a képviselő, aki szerint mindent megtesznek, hogy „méltók legyenek a Fidesszel szemben az emberek szavazataira”.

Az ellenzékiek az Alkotmánybírósághoz fordulnak, azt akarják elérni, hogy semmisítsék meg az országgyűlési törvény és a házszabály most elfogadott módosításait, ugyanis azok szerintük ellentétesek az Alaptörvénnyel.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) is úgy vélekedett, hogy az ellenzék csak „megtűrt” szerephez jut a Fidesz rendszerében. Ő is arról beszélt, hogy a törvénymódosítások ellehetetlenítik az ellenzéki munkát.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here