A Demokratikus Koalíció szerint erősebbé és egységesebbé tette az ellenzéki pártokat, hogy vasárnap Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM) nyerte az időközi országgyűlési képviselő-választást a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén.

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, ez volt az első alkalom, hogy egy parlamenti képviselői mandátumért összellenzéki jelölt indult. Úgy fogalmazott: a választás után új időszak kezdődik a magyar parlamentben, mert a kormány nincs arra felkészülve, hogy a győzelem még inkább egységbe kovácsolja az ellenzéki pártokat.

Vadai Ágnes kijelentette: a jövőben nem csak közös jelöltet tudnak állítani és közös kampányt tudnak csinálni, de az eddiginél jóval egységesebben tudnak fellépni a magyar állampolgárok érdekében.

Úgy tűnik, hogy a parlament idén nyáron már június 15-én befejezi a munkáját, ami “nyilván” összefüggésben van azzal, hogy június 12-én kezdődik a labdarúgó EB – jegyezte meg.

A képviselőt kérdezték a hvg.hu cikkéről, amely kaotikusnak nevezi a DK-frakció költségelszámolását. A frakcióvezető-helyettes azt felelte, hogy az említett szerződéseket a lapnak az Országgyűlés Hivatala küldte el.

A cikkben azt is említik, hogy a képviselőcsoport Gyurcsány Ferenc pártelnök-frakcióvezetőhöz köthető emberekkel kötött szerződéseket. Vadai Ágnes azt válaszolta, hogy olyanokkal szerződnek, akikben bíznak, és akikben megvan a szükséges szakértelem. Újabb kérdésre hozzátette, ahhoz senkinek semmi köze nincs, hogy hogyan épül fel ez a bizalom.

Arra a felvetésre, hogy szerinte ki náci, azt válaszolta, hogy a Mi Hazánk “egészen biztosan szerintem”, de “az is közelít ahhoz, aki egy olyan idézetet mond az évértékelőjében, aminek csak az elejét mondja el, aztán a (…) rasszista, enyhén szólva náci részt lehagyja”.

Arra, hogy Orbán Viktor szerinte náci-e, azt felelte: a miniszterelnöki évértékelőben idézett mondatnak – amelyik szerint a liberális nem más, mint diplomás kommunista – volt egy második része is, amit a kormányfő, “ki tudja miért”, de lehagyott.

A Jobbikkal való együttműködésüket firtató kérdésre azt mondta, az ellenzéknek egyetlen útja van ahhoz, hogy le tudja váltani a kormányt, az összefogás, ami az őszi önkormányzati és a vasárnapi dunaújvárosi választáson is működött.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here