A  7-8. osztályosok kémiaoktatásában ősztől már a javasolt tevékenységek között fog szerepelni “a pálinkafőzés tanulmányozása videofilm segítségével, a folyamat értelmezése” – írta meg a 444.hu.

A 444-hez egy kémia tanár juttatta el az általános iskolai kémia tantárgy kerettantervét, melyet már ősztől alkalmazniuk kell a pedagógusoknak. Ebben igen érdekes új tudásokra tehetnek szert a nebulók.

A listán javasolt feladatok között szerepel „a víz vagy vörösbor desztillációjának bemutatása, a desztilláció folyamatának értelmezése” vagy “a pálinkafőzés tanulmányozása videófilm segítségével .

Mint a kerettanterv felvezetésében írják, “az élményközpontú tanításnak arra kell összpontosítania, hogy a tanulók tudatába beépüljön: a kémiai ismeretek szükségesek az élőlényekben zajló folyamatok megértéséhez, a mindennapokban használt tárgyaink előállításához, feladata a tudatos vásárlási és anyagfelhasználási szokások kialakítása, az egészségvédelemhez és az élhető környezet megóvásához szükséges ismeretek és szemlélet biztosítása.”

444 megemlíti, hogy az általános iskolások 7-8. osztályosok biológia kerettantervében az alkohol és a pálinka egészségre gyakorolt hatásáról nincs szó. Biztosan azért, mert az alkohol betegség nem “jelentős probléma” Magyarországon.

Miután az Orbán-kormány 2010-ben egyik első intézkedésével legalizálta az otthoni pálinkafőzést, az iskolában tanultak ősztől már valódi családi programokban jöhetnek elő. Boltban vagy kocsmában ennyi idősen úgysem vehetnek pálinkát a gyerekek- teszi hozzá a 444.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here