Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Baranyi Krisztina vezette ellenzéki ferencvárosi önkormányzat nem adott külön kedvezményeket a Fidesz közeli nagyberuházásoknak. Orbánéknak ez nem tetszett ezért törvénybe írják, hogy márpedig közterület használati adót nem lehet szedni kvázi a Fidesz milliárdosoktól…  

A kormánypártok azt javasolják, hogy mentesüljön a közterület-használati díj megfizetése alól a közérdekű, központi költségvetésből megvalósuló építési beruházások egy szűk köre. A törvényjavaslat benyújtását az indokolja a Fidesz, hogy a Baranyi Krisztina vezette ferencvárosi önkormányzat több mint 100 millió forintot szedne be a tavaly januárban leégett Ráday utcai református kollégium újjáépítése után.

Ám Baranyi Krisztina a Facebookján világosan elmagyarázza, hogy nem egészen erről van szó. Az ellenzéki polgármester beszámolójából kiderül, hogy azért születik a törvény, mert a ferencvárosi önkormányzat keményen megadóztatott egy Fidesz-közeli milliárdos vállalkozót.

Baranyi kifejti, hogy a református kollégium építése ráadásul NEM kiemelten közérdekű beruházás, így a törvénymódosítás után is fizetniük kell a játszótér építkezési célú használatáért. (Egyébként a Fidesz propaganda által mondott 100 millió helyett 30 millió forintot szabtunk ki, a vonatkozó jogszabály alapján és engedményt is adtunk- írja)

Majd a polgármester kifejti, hogy másról van itt szó, nagyon másról:

Egy másik közterület-használati díjról, amiről egy hete döntöttünk. A Duna Aszfalt Kft kért teljes díjelengedést a Déli összekötő vasúti híd építésének idejére. A Duna Aszfalt tulajdonosa Szíjj László Magyarország 10. leggazdagabb embere, vagyonát 110 milliárd forintra becsülik. 2010 után vagyona növekedésnek indult, amihez nagyban hozzájárult, hogy cégei számtalan közbeszerzést nyertek- írja Baranyi

A polgármester azt is feltárja, hogy Szíjj tulajdona a Közgép 30 százaléka, az MKB egyharmada, amit Matolcsy György unokatestvérétől vásárolt. A NER-kötődését az elnyert tenderek mellett az is bizonyítja, hogy cége, a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. számos közbeszerzést nyert közösen Mészáros Lőrinc cégeivel, illetve Bulgáriában közös vasútépítő céget hoztak létre.

Neki kellett volna több mint 150 milliót elengednünk és mi ezt nem tettük meg- szögezi le a polgármester

Majd Baranyi kijelenti, hogy meglepetten tapasztalták, hogy akadnak olyan önkormányzatok, ahol az addig jól bevált gyakorlataik már nem működnek. Nincs automatikusan kivételezett eljárás, nem tudják megkerülni a szabályokat, sőt okosban se tudják már enyhíteni fájdalmaikat, csökkenteni a költségeiket.

Az önkormányzatok az építkezésekkel, felújításokkal együtt járó közterületi károkat és a környéken élők kényelmetlenségeit a területfoglalási díjakból próbálják meg enyhíteni. Ha valaki a saját lakásának a felújításához konténert rendel, amit a háza előtti járdán helyeznek el, akkor területfoglalási díjat kell fizetnie. Minél tovább foglalja a területet, annál többet fizet. A szabályozás így azt a fontos közérdeket is biztosítja, hogy a kivitelezők a lehető legrövidebb időn belül szállítsák el a konténert.

A tegnap benyújtott törvényjavaslat szerint Kocsis Máté ennek a díjnak a megfizetése alól szeretné felmenteni a kiemelt kormányzati beruházások kivitelezőit. Ha a javaslatot a Fidesz gombnyomogatói megszavazzák, akkor a magánépítkezések, a kis- és középvállalkozók, az egyszerű vendéglátósok és a fideszes körön kívüli építési vállalkozók továbbra is fizetni fognak.

Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Szíjj László viszont nem. Ferencvárosban a következő években több, a Kormány számára fontos, kiemelt beruházás lesz. Például a Kézilabda Csarnok néven ismert monumentális rendezvényközpont, vagy a Vágóhídi rombolás helyén Orbán Viktor török barátja által épített lakó- és irodaházak – mert bizony ez is kiemelten közhasznú beruházás lett.

Azzal szembesültek a NER-oligarchái, hogy évente több százmillió forintot kell majd kifizetniük egy ellenzéki vezetésű városnak a közterületek használatáért. Ezt pedig nem akarják, inkább 2/3-os törvényt módosítanak. Ez tehát a törvénymódosítás oka és nem a református kollégium újjáépítése. Szégyellje magát Kocsis Máté, hogy egy tragikus esetet használ fel politikai lejáratókampány indítására- zárja gondolatait Baranyi Krisztina.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here