Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ultimátumot kapott a kormány a közszolgáltató cégek szakszervezeteitől, amelyek sztrájkra is készek, ha nem kezdődnek el a bértárgyalások – írja a Népszava.

A közúti és vasúti közlekedésben, a postánál, és a vízműveknél működő szakszervezetek, amelyek nagyjából 140-ezer munkavállalót képviselnek, arra szólítják fel a kormányt, hogy február 25-ig hívja össze a Közszolgáltatói Vállalkozások Konzultációs Fórumát.

Az érdekvédők egyeztetésükön azt is rögzítették, hogy ha a kormány nem reagál érdemben a felszólításra, akkor a szakszervezetek február végén kollektív munkaügyi vitákat kezdeményeznek az érintett vállalatoknál, ami a sztrájk folyamatának elkezdését jelenti.

A Népszava körkérdése alapján is az érezhető, a legelszántabbak a MÁV érdekvédői, ahol a négy szakszervezet abban állapodott meg, hogy már a jövő hét első felében kezdeményezik a kollektív vitát, mert hosszú hónapok óta ismertek az elvárásaik, de választ nem kaptak, sem más ajánlatot.

Hasonlóan rossza a hangulat a VOLÁNBUSZ-nál is. A Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége szeretné elérni, hogy az ágazat állami és önkormányzati cégei egyforma emelést kapjanak, erről már tárgyalnak a Belügyminisztériummal.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here