A Vox Populi blog vette észre, hogy a Századvég, ha meglehetősen eldugva is, de egy hete januári közvélemény-kutatási adatot publikált, ami összhangban van a többi kutató méréseivel: már hibahatáron túl zuhant a Fidesz támogatottsága.

A többieknél a blog összesítése szerint 2019 májusa óta a kormánypárt támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók közt átlagosan 53-ról 49 százalékra, az összes pártválasztók között pedig, szintén átlagolva durván 50 százalékról 46-ra csökkent, ami már meghaladja a 2-3 százalékos hibahatárt.

A felméréseit közpénzből végző Századvég közvélemény-kutatási adatait nem könnyű megtalálni. Ahogy a Vox Populi is írja, utoljára szeptemberben publikáltak pártpreferencia-adatokat, előtte pedig májusban. Akkor (májusban) a biztos választási részvételt ígérők között 51 százalékra mérték a Fidesz támogatottságát, idén januárban pedig 48 százalékra.

A friss adatra a blog egy, a közvéleménykutató cég oldalán megjelent, meglehetősen propagandaízű cikkbe rejtve talált rá. A Századvégnek természetesen sikerült a romló tendenciában is a jót meglátni, az anyag címe A ciklus közepén is tud javítani a Fidesz-KDNP, amivel arra utalnak, hogy az előző két ciklusközepi eredményhez képest a párt(szövetség) most jobban áll. A magukat aktív választónak mondók körében 2012-ben 30, 2016-ban 40 százalékon állt a Fidesz.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here