Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyot ugrottak idén januárban a fogyasztói árak. A KSH adatai szerint a 4,7 százalékos áremelkedés leginkább az élelmiszereket, az üzemanyagárakat és a szolgáltatásokat érinti. Egyre világosabb, hogy Orbánék hibás gazdaságpolitikáját az emberek fizetik meg. Az MSZP szerint a kormány nem ad választ alapvető kérdésekre.  A közgazdász úgy véli, a pénzromlás idén is folytatódik- derül ki az ATV összeállításából

Egy budapesti élelmiszerboltban a legtöbben húst, kenyeret, zöldséget és gyümölcsöt vásároltak. Ezek azok a termékek, melyekért sokkal többet kell fizetni, mint akár néhány hónappal ezelőtt. Egy kiló oldalas 1599 Ft- ba kerül, a kenyér ára 220 Ft körül mozog, az alma kilója 399 forint.

Az áruház kommunikációs igazgatója azt mondta, legnagyobb mértékben – 20-30 százalékkal , a sertéshús ára emelkedett, a tejtermékek 5-15 %-kal, a zöldség-gyümölcs 10 %-kal lett drágább az egy évvel ezelőtti árakhoz képest.

„A drágulásban alapvetően világpiaci tendenciák érzékeltetik hatásukat, és természetesen a hazaiak is. Hazaiak alatt azt értem, hogy a munkaerő költsége emelkedett, az alapanyagárak emelkedtek. És ezek mindenképpen abba az irányba mutatnak, hogy a fogyasztói árak mindezek hatására sajnálatos módon emelkednek.” – fejtette ki Fodor Attila a CBA kommunikációs igazgatója.

Hozzátette, annak ellenére, hogy az árak magasabbak, a fogyasztás nem csökkent. Sertéshúst pl. kevesebben vesznek, viszont sokkal több baromfi fogy. A KSH adatai szerint 8 éve nem volt ilyen magas az infláció.

A számokból kiderül, hogy az élelmiszerek, a szolgáltatások és az üzemanyagok drágultak leginkább. Az adatok szerint 4,7 %-kal drágább az élet, mint egy évvel ezelőtt januárban.

„Ha megnézzük a régiós adatokat, azt látjuk, hogy Magyarországon szabadult el a legjobban az utóbbi hetekben hónapokban az infláció, erre se Matolcsy György, se Orbán Viktor nem adott megfelelő választ.” – nyilatkozta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője

„Itt el is kényelmesedett a Nemzeti Bank, közben levitte a kamatokat, hogy növelje a gazdasági életet, támogassa a gazdasági növekedést és ezzel itt tulajdonképpen azt gondolom, hogy elszalasztotta azt a pillanatot, amikor észlelni kellett volna, hogy megindul felfele az árszint, nem egy-két terméké, hanem az árszint.” – Bod Péter Ákos hozzátette: a pénzromlás idén is folytatódik.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy brutálisan elszaladtak az árak januárban, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Orbánék hibás gazdaságpolitikáját az emberek fizetik meg.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here