Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Koronavírussal fertőződött meg egy magyar Japánban – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

 

Három magyar állampolgár, köztük egy zenész testvérpár tartózkodott a Diamond Princess hajón – számolt be Menczer Tamás. Közülük ketten negatív eredményt produkáltak, egyikük viszont pozitív jelzést.

A japán protokoll szerint karanténba helyezték a fertőzött magyar állampolgárt, néhány napon belül tovább szállítják, és bizonyos időközönként újra és újra tesztet végeznek rajta. Ha negatív, akkor csupán heteket kell karanténban tölteni, ha pozitív, akkor értelemszerűen addig, ameddig szükséges, karanténban lesz – tette hozzá az államtitkár.

A Diamond Princesst február 5-én karantén alá helyezték. Ezt február 19-én feloldották, és az emberek többsége február 22-éig elhagyta a hajót, de a személyzet jelentős része ott maradt. Köztük volt három magyar: egy zenész testvérpár és egy felszolgáló – tette hozzá.

 

A karaténba nem helyezett tartományokban 18 óra után valamennyi bár, söröző bezár, a nyilvános rendezvényeket elhalasztják, a milánói dóm is zárva lesz – tájékoztatott Menczer Tamás. Mint mondta, információik szerint egy magyar sincs karanténban, és a római, de milánói konzulátuson sem kért senki segítséget.

Közben Kínára is kitért: itt 171 magyar van, mindenki jól van, az 5 legfertőzöttebb tartományban 20 magyar tartózkodik jelenleg, ők is jól vannak – tette hozzá.

Folyamatosan mérlegel a magyar kormány, hogy szükség van-e bármilyen ellenőrzésre Olaszországból, de Menczer hozzátette, hogy a két országnak nincsen közös határa. Sőt, azok sem vezettek be eddig semmit, akiknek van. Kiemelte: folyamatosan követik az eseményeket, és az Olaszországgal szomszédos országok protokollját, és ez alapján döntenek majd a továbbiakról.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here