Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az indexnek adott egy terjedelmes interjút Karácsony Gergely egyik helyettese, Kiss Ambrus, aki kijelentette ha Orbánék elvonják az iparűzési adót is a városoktól, politikai háborút kell indítani, mert az teljesen ellehetetleníti a főváros működését.

Egy igen vaskos kötetben fekszik Budapest idei költségvetési tervezete Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes asztalán. Megtévesztő az akta mérete, a korábbi politikai elemző szerint csak a legszükségesebb elemek fértek bele, mert a kormány nagyon szűkre szabta az önkormányzatok mozgásterét.

Ha pedig elvonják még az iparűzési adót is a városoktól, Kiss szerint politikai háborút kell indítani, mert az teljesen ellehetetleníti a főváros működését. Szerdán dönt a közgyűlés az idei költségvetésről, Kiss meglepődne, ha az ellenzékiek nem támogatnák.

Ez olyan mértékű forráskiesést jelentene, amit nem engedhetünk meg. Első évben 40 milliárd forint, utána pedig évi 20-20 milliárd forint kiesésről van szó. Csak viszonyításképp, a 40 milliárd forint hat és fél havi bére a közösségi közlekedésben dolgozóknak.

Nem igaz az az állítás, hogy az átalakítás a nehéz helyzetben lévő magyar mikro- és kisvállalkozásokat segítené. Ezek a változtatások megint a multiknak járó adókedvezmények körét bővítenék, amit pedig semmi nem indokol- jelentette ki  Kiss

Még akkor se támogatnánk, ha nem a mi kontónkra menne, de ez egyértelműen a mi számlánkra megy. Nem véletlen, hogy fideszes polgármesterek is tiltakoznak a javaslat ellen- szögezte le a fővárosi vezető

Az ország GDP-jének 36 százalékát Budapesten termelik meg, mégis, ennek mindössze 2,7 százalékáról gondoskodhatnak a fővárosban.

Ha ezt tovább szűkítik, meg kell mondanunk a fővárosiaknak, hogy a szolgáltatások minőségének romlásával fog járni. Rá kell mutatni politikai eszközökkel, hogy aki ezt el akarja követni, az politikailag fog ráfaragni a történetre 2022-ben, súlyos szavazatvesztés lesz az ára- hangsúlyozta.

A kormány rosszul teszi, ha nem biztosít egy tárgyalóasztalt, ahol ütköztetni tudjuk a véleményeinket. Az egyik ilyen tárgyalóasztal a Fővárosi Közfejlesztési Tanács, aminek pont csütörtökön lesz a következő ülése. Karácsony Gergely az első napirendi ponton az iparűzési adót akarja felhozni- jelentette ki Kiss Ambrus

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here