Karácsony Gergely, Budapest ellenzéki főpolgármestere tételesen cáfolta a kormányzati álhírgyár legújabb hazugságát a 3-as metrók légkondikkal történő felszereléséről.

Szerdán leszavazta a Fővárosi Közgyűlés a fideszes Ughy Attila javaslatát arról, hogy szerepeljen az idei költségvetésben a klímák beszerelése a hármas metró kocsijaiba. A kormányoldalon úgy reagáltak a döntésre: lám, hiába kampányolt Karácsony Gergely a döglesztő metrómeleg ellen, úgy látszik, ő sem oldja meg a problémát.

Karácsony most a „kormányzati álhírgyárra” reagálva pofátlanságnak nevezte, hogy „azok, akik közvetve, vagy közvetlenül közreműködtek a bűncselekmény gyanúját is felvető orosz metrókocsi-beszerzésben, gazdáik politikai és oligarcháik gazdasági érdekeit kiszolgálva, most az új városvezetésen kérik számon a klímaberendezések hiányát”.

Karácsony szerint azért nem fogadták el a módosító javaslatot, mert a légkondi nem pénzkérdés, az rendelkezésre áll. Az viszont kérdés, hogy „a költségeket lenyeletjük-e az orosz beszállítóval, a városnak járó kötbér terhére. Ennek érdekében jelenleg is pereskedünk”.

Illetve kérdés, megtalálják-e „azt a műszaki megoldást, ami egyszerre garantálja a metrókocsik biztonságos üzemelését és klimatizálását. A BKV öt nagy külföldi klímagyártó cég képviselőivel folytat tárgyalásokat a legjobb műszaki megoldás kialakításáról. Ennek eredményeiről folyamatosan tájékoztatjuk majd a budapestieket”.

A fideszes Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár erre cinikusan kb  azt írta, ha van pénz, az nagyon jó, akkor oldják is meg.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here