Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Konstruktívnak nevezték a parlamenti pártok képviselői a koronavírusról tartott egyeztetés, melyet csütörtök délutánra hívott össze a belügyminiszter. A megbeszélésen mind a hét politika párt, tehát a Fidesz, KDNP, MSZP, Jobbik, DK, Párbeszéd és az LMP is részt vett. A politikai pártok frakcióvezetői a tiszta, egyértelmű kommunikációt, a lakosság pontos tájékoztatását és az esetlegesen megjelenő nyerészkedők elleni fellépést tartják a legfontosabbnak.

Egymás után érkeztek meg a pártok képviselői csütörtök délután a Belügyminisztériumhoz. A többpárti egyeztetést Pintér Sándor, belügyminiszter hívta össze a koronavírus kapcsán. Mind a hét politikai párt egyetértett abban, hogy a megbeszélés jól sikerült.

„Ez egy érdemi egyeztetés volt és az mindenképpen pozitív. Láttuk azt, hogy mind a Belügyminisztérium, mind az Operatív Törzs kérte az együttmükődését valamennyi parlamenti frakciótól. Mi pedig a legjobb szándékkal azt mondtuk, hogy természetesen nyitottak vagyunk a magyar emberek érdekében az együttmükődésre” – mondta Keresztes Lászkó Lóránt, az LMP frakcióvezetője.

A pártok a koronavírussal kapcsolatban az egyik legnagyobb problémát a rémhírek terjesztésében látják. A Jobbik szerint a legfontosabb, hogy a lakosság hiteles információt kapjon a vírusról.

„Mert úgy látjuk, hogy nem csak koronavírus járvány van most jelen pillanatban, hanem van egy fake news járvány is. Rengeteg hamis hír kelt szárnyra ezzel az egész helyzettel kapcsolatban. És itt a kormánynak kell, elöl járni abban, hogy ezeket a hamis híreket fedő alatt tudja tartani” – véli Stummer János.

Abban is egyetértettek, hogy közösen kell fellépni az úgynevezett nyerészkedők ellen, akik hasznot akarnak húzni a vírusból.

„Ide értve akár az alkalmatlan védőfelszerelések forgalmazását vagy pedig a hamis gyógyászati készítmények forgalmazását is” – fogalmazott Kocsi Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

A Demokratikus Koalició szerint bár több kérdésre nem kaptak választ, alapvetően támogatják a kormányzatot a koronavírus elleni küzdelemben.

„Továbbra is azt kérjük a kormánytól, és a kormányzattól, hogy vállalja fel azt a felelősséget, ami rá hárul és tegyen meg minden fontos a magyar embereket érintő ügyben gyorsan, határozottan és szakszerűen intézkedéseket. ha így fog tenni, akkor meg kapja hozzá a Demokratikus Koalíció támogatását is” – jelentette ki Arató Gergely.

Kocsis Máté egyébként arról is beszélt, hogy amennyiben a járvány miatt esetleg jogszabályt kell módosítani, akkor azt rendkívüli, gyorsított eljárásban fogják megtenni. A parlamenti frakciók ebben is együttműködőek voltak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here