Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magyarországon influenzajárvány van, valószínűleg sok ember jelentkezik háziorvosánál lázzal és száraz köhögéssel, vagyis a koronavírushoz hasonló tünetekkel, mondta  Müller Cecília  országos tisztifőorvos az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. 

Önmagukban a betegség tünetei vagy a beteg utazási előzményei nem elegendők a koronavírus-fertőzöttség gyanújához, mindkettő szükséges ahhoz, hogy egy esetet gyanúsnak minősítsenek, hangsúlyozta  Müller Cecília.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) azokat az eseteket minősíti gyanúsnak, amelyekben a magas láz és az influenzaszerű tünetek elsősorban száraz köhögéssel járnak, a beteg rosszul érzi magát, és olyan területen járt, ahol megvan az esély a betegség közösségi terjedésének, vagy pedig annyira beteg, hogy mindenképpen kórházi ápolásra szorul.

Ha valakinél a tünetek fennállnak és a beteg korábban fertőzött területen járt, akkor a következőket kell tennie:

Fel kell hívnia a háziorvosát.
A háziorvos az eljárási rendnek megfelelően a betegség terjedésének megelőzése érdekében nem hívja be a beteget a rendelőbe, hanem megfelelő védőeszközzel kimegy hozzá, és ott megerősíti vagy elveti a gyanút.
Ha megerősíti, akkor a beteg bekerül a legközelebbi fertőzőbeteg-osztályra, ahol biztosított az elkülönítése.
A fertőzőbeteg-osztályon levett minta alapján a laboratórium vagy megerősíti a fertőzöttséget, vagy elveti a gyanút.
Ha a minta pozitív, a beteg bekerül a Dél-pesti Centrumkórházba, ahol adottak a gyógykezelés feltételei.
Az országos tisztifőorvos elmondta azt is, hogy az elmúlt időszakban több mint 70 laborvizsgálatot végeztek a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában, és a mai napig nincs kimutatott vírus Magyarországon.

Az országos tisztifőorvos a fertőzött területekről érkező csomagokkal kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta: a vírus érzékeny, a tárgyakon rövid ideig marad meg.

A magyar egészségügyi hatóság folyamatos kapcsolatban áll a WHO-val és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központtal (ECDC). A járvány miatt szükséges eljárási rendet fokozatosan, a helyzetnek megfelelően, megelőző jelleggel alkalmazzák.

Magyarországon a járványügyi intézkedés területén hosszú évtizedekre visszanyúló, kiváló rendszer működik, a népegészségügyi szakemberek, járványügyi szakemberek, klinikusok, orvosok és az egészségügyi személyzet is tisztában van azzal, mi a teendő, ha egy gyanús eset felbukkan.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy az ellenzék újra megmozdul, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa tüntetés lesz március 15-én!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here