Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor kizárását kéri az Európai Néppárttól a Momentum EP-képviselője. „A pénzeteket már ellopta, ha nem figyeltek oda, ellopja a lelketeket is!” – figyelmezteti az Európai Néppártot Cseh Katalin.

Az EurObserveren megjelent véleménycikkében Cseh Katalin kifejti azon véleményét, miszerint a magyar miniszterelnök a néppárthoz intézett memorandumával az Európa-párti politikai közepet támadta meg, hiszen ez felhívás a néppárt felé, hogy égessék fel a hidakat a liberális és baloldali szövetségeseik felé. A momentumos politikus szerint ezek a hidak pedig már omladoznak, mivel az Európai Néppárt (EPP) szélsőjobboldaliaknak ad otthont és emlékezteti „kedves mérsékelt, konzervatív barátait”, hogy a cselekvés hiánya is egy választás – idézi a Mandiner.

Úgy véli, az EPP helye az Európa-párti középen és nem Orbán és a „szélsőjobboldali” pártok táborában van. „A legutóbbi EP-választás óta ez a politikai közép talán fragmentáltabb – bár a »színesebb« kifejezést jobban kedvelem – de összetartó” – írja. Szerinte az általa említett „európai közép” tagjai az ideológiai különbségek ellenére mind elkötelezettek az Európa projekt mellett és hisznek a demokráciában és a jogállamiságban. Azonban az EPP folyamatos tétlensége a Fidesszel szemben, az újabb és újabb kritikák, majd a cselekvés pillanatában való meghátrálás veszélyezteti ezt a közös alapot.

Cseh Katalin szerint nincs szükség sorolni, mivel sértette meg a Fidesz európai értékeket, mert erről a három néppárti „bölcs” jelentésében is olvashatnak. Az EPP időhúzása a Fidesz folyamatosan meghosszabbított felfüggesztésével enyhén szólva is csalódást keltő, már elvesztettem a hitem, hogy ez valaha is véget ér – jegyezte meg. Cseh szerint Orbán Viktor türelmes és az idő az ő oldalán áll.

Végül ismét figyelmezteti „kedves jobbközép kollégáit és barátait”, hogy ne várják meg, amíg a politikai családjukat egyszer csak egy ágyban találják a szélsőjobbal. Amennyiben elképzeléseik nem egyeznek Orbán Viktor víziójával, talán érdemes lenne megfontolniuk, hogy új politikai otthont keressenek maguknak – teszi hozzá.

„Orbán nem nagy európai, hanem a legkisebb, és nem államférfi, hanem egy csaló. A csalókkal pedig az a helyzet, hogy megpróbálják elnyerni a bizalmadat, hogy aztán kiraboljanak. A pénzeteket már ellopta, ha nem figyeltek oda, ellopja a lelketeket is!” – fogalmaz zárásként.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here