Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Meg kell változtatni néhány választókerület határát, ez törvényben előírt kötelezettség. A respektálható cél ugyanis az, hogy a választók száma megközelítőleg azonos legyen minden kerületben. Amennyiben a lélekszám több, mint 20 százalékkal eltér az átlagtól, akkor kiigazításra van szükség. Pest megyében két ilyen választókerület is van. A változtatást még idén el kell végezni, mert a választás előtti évben a finomhangolást törvényesen már nem lehet megtenni.

A Klubrádió Mandátum című műsorában László Róbert és Rózsa Péter György vázolta föl, hogy mi várható a Fidesztől. A térkép átrajzolása mindenképpen, de nem csak az érintett választókerületekben. Valószínűleg máshol is tologatják majd a határt úgy, ahogyan az érdekük diktálja.

Az úgynevezett nemzeti konzultáció eredménye segíthet ebben a döntésben, ez lehet az egyik célja. Ez ellen senki sem tehet semmit, jogorvoslat nincs, a parlament dönt, és kész. Láthattuk ezt 2011-ben, amikor vasárnap este érkezett egy egyéni képviselői indítvány, mindenféle egyeztetés nélkül, és a Ház már meg is szavazta.

A kormánypártban most feltehetően megy a „matekozás” – hangzott el. A választási rendszerünkben van ugyanis egy hungarikum, ez pedig a győzteskompenzáció, szerencsésebb kifejezéssel élve, a túljutalmazás. Ha például a fideszes győztesnek elég 10 ezer szavazat a nyeréshez, de ő 13 ezret kapott, akkor a plusz szavazatokat hozzáadják a listás voksokhoz, így a párt újabb mandátumhoz juthat.

Igen ám, de ez egy másik kerültben, ahol az ellenzéki jelölt „nyeri túl” magát, az ellenzéknek kedvez. Ilyen például Budapesten a jelenlegi közvélemény-kutatások szerint is elképzelhető. Amennyiben azt feltételezik a kormánypártban, hogy összességében több lesz az ellenzéki extra mandátum, mint a fideszes, akkor ezt egy tollvonással eltüntethetik a törvényből.

Egyébként a szakértők mélyreható változtatásokra, például az egyéni választókerületek megszüntetésére, vagyis tisztán listás szavazási rendszer bevezetésére egyelőre nem számítanak.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Orbánék újabb választási trükközésre készülnek, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy más is lássa mi a valóság.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here