Kunhalmi Ágnes interjú, MSZP
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) és a Legfőbb Ügyészhez fordul Kunhalmi Ágnes, hogy állapítsák meg: volt-e illetéktelen külső beavatkozás és hivatali visszaélés a közmédiánál – jelentette be az MSZP képviselője sajtótájékoztatón, szerdán.

Kunhalmi a Politico című brüsszeli lapban megjelent cikk és az abban idézett levelezés miatt, Polt Pétert írásban kérdezi – mely feljelentésnek is tekinthető –: megvalósulhatott-e a hivatali visszaélés bűntette, ha arra jogosulatlan, a közszolgálati média szervezetrendszerén kívüli személyek jogtalan befolyást gyakoroltak a hírszerkesztésre?

Karas Monikától, az NMHH Médiatanácsának elnökétől azt kérdezi: indított-e korábban, vagy indít-e most hivatalos eljárást a hatóság annak kivizsgálására, hogy mennyiben áll külsős jóváhagyás, kontroll és befolyás alatt a közszolgálati média hírszerkesztési tevékenysége? Ha nem, miért nem indítottvizsgálatot, ha igen, mit állapítottak meg?

Kéri Karast: részletesen cáfolja a Politicoban megjelent információkat – dokumentumokkal –, és kérdezi: milyen következményekkel jár, ha bebizonyosodik, hogy illetéktelen személyek gyakorolnak kontrollt a közmédia felett?

Emlékeztetett: a Médiatanács elsődleges feladata, hogy biztosítsa a demokratikus nyilvánosság működését a médiában, megteremtse és fenntartsa a közösség és a médiumok érdekei közötti egyensúlyt. A Politicoban megjelentek szerint, pedig a szerkesztőknek „fentről” előzetes engedély kell bizonyos témák bemutatásához a közszolgálati médiában.

Ezek közé tartoznak a zöldügyek, a klímavédelem, Greta Thunberg klímavédelmi aktivista, az európai uniós ügyek, az egyházakkal kapcsolatos témák, a migráció és olyan nemzetközi civilszervezetek említése, mint a Human Rights Watch és az Amnesty International – sorolta.

„Akik a Magyar Televíziót nézik, azok nem is tudják, (…) hogy vannak ilyen szervezetek, és hogy azoknak mi a véleményük” – mondta Kunhalmi.

A szerkesztők minden nap „fentről” kapják a listát az említett ügyekben, azaz „folyamatos kézi vezérlés történik”. Ráadásul még csak azt sem tudják, hol van a „fent” – mutatott rá Kunhalmi.

Ez alapján, az MTVA valóban rászolgált arra a minősítésre, hogy nemcsak, hogy kiegyensúlyozatlan a tájékoztatás, de a közszolgálatiságnak nyoma sincs a közmédiában, az egészen az állampárt szócsövévé vált – jelentette ki.

Elmondta: bebizonyosodott, hogy az ellenzéki képviselők jogosan voltak az MTV székházában és jogosan követelték a független média öt pontjának beolvastatását.

Az MTVA ellen indított „Kunhalmi és társai” pert is jogerősen megnyerték Kunhalmiék első- és másodfokon is, tehát a birtokvédelmi eljárásban sem volt igaza sem a jegyzőnek, sem az MTVA-nak. Március 18-án pedig abban a perben vár ítéletet Kunhalmi, amit egyoldalú tájékoztatás miatt indított az MTVA ellen, mivel a birtokvédelmi ítéletek nyomán, az MTVA egyszer sem volt kíváncsi sem az ő, sem az ügyvédje véleményére, miközben az MTVA-t képviselő ügyvédet megszólaltatta.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here