Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A figyelmeztetés ellenére elment a holland beteg a Zsebők Zoltán Szakrendelő karanténnak átalakított rendelőjéből, pedig koronavírus-gyanúval vizsgálták. A rendelőt fertőtlenítették, a férfit a rendőrség kereste, de már megvan- írja a HVG

Önként elment a karanténból a férfi, akit koronavírus gyanújával diagnosztizáltak a pestszentlőrinci Zsebők Zoltán Szakrendelőben, az esett délelőtt történ, a rendőrök is keresték – közölte a Facebookon Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere.

Egy holland állampolgárról van szó, aki XVIII. kerületi lakos, és a délelőtt ment el orvoshoz. Fejfájásra és magas lázra panaszkodott. Van egy másik holland ismerőse, akinél nagy valószínűséggel diagnosztizálták a koronavírust.

Kiss Nóra Szintia, aki a beteget kivizsgálta, azt mondta el, hogy délelőtt 9 órakor, amikor a rendelés kezdődött, a férfi az elsők között érkezett. Amint felvetették a fertőzés gyanúját, lezárták a rendelést, másik beteg nem érkezett meg oda, gyakorlatilag karantént csináltak a rendelőből. Közölték vele, hogy mentőt hívnak hozzá, hogy kórházba vigyék kivizsgálásra, de ő többször is azt kérte, hogy hadd menjen el. Majd egyszer csak kisétált.

A rendelő dolgozói értesítették a kerületi rendőrkapitányságot és az ÁNTSZ-t, a központi operatív törzs pedig azt jelezte, hogy ők tartják kézben az ügyet – tette hozzá Szaniszló. A rendelő emeletét fertőtlenítették, azóta újra kinyitott. A polgármester még csak annyit tudott mondani a folytatásról, hogy a rendőrök még keresik a férfit.

Időközben  az index azt írja:

Miután a férfi házi orvosa kihívta a mentőket, a szakemberek kiérkezéséig a beteget egy elkülönítőbe helyezték. A polgármester szerint a férfi „egy órát biztosan várt a mentőkre”, ezután anélkül, hogy bárkinek szólt volna, kisétált a rendelőből.

A jelenlegi információnk szerint a Szent László Kórházba ment, ahol azonban azt állította, hogy az elmúlt napokban nem került kapcsolatba fertőzött személlyel, végül annak ellenére elengedték, hogy lázas és levert volt. Azt egyelőre nem tudni, hogy tömegközlekedéssel, taxival vagy esetleg a saját autójával közlekedett  – mondta az Indexnek Szaniszló.

Erről egyébként „egy belsős orvosi információs csatornán” értesültek, és azonnal szóltak a Szent László Kórháznak, értesítették a rendőrséget és az operatív törzset is, a férfi adatait pedig átadták a hatóságoknak. Jelenleg is keresik.

Ennek ellentmond, hogy a koronavirus.gov.hu oldalon nem sokkal délután öt óra előtt azt írták, hogy „a 40 éves holland férfi a mai napon reggel 9 órakor jelentkezett a Budapest XVIII.kerületi Thököly út 3. szám alatti szakrendelőben orvosi vizsgálatra, ott elmondta, hogy körülbelül két hete Hollandiában kapcsolatba került egy új koronavírussal fertőzött beteggel. Orvosi ellátást azért kér, mert rosszul érezte magát és lázas volt. A kezelőorvosa ott tájékoztatta, hogy karanténba kell vonulnia, a férfi erre elhagyta a rendelőt, majd 14 óra 20 perckor ellátásra jelentkezett a Szent László Kórházban. Vizsgálata folyamatban van.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs péntek délutáni sajtótájékoztatóján arra még nem tudott válaszolni, hogy mi a helyzet a holland férfi állapotával, azt viszont hozzátette, hogy ha valaki elfut, akkor azt utolérik. A járványügyi szakemberek keresni fogják őt, és ha szükséges, akkor rendőri erőket is bevetnek. A járványügyi szabályok megsértése ugyanis akár a bűncselekmény kategóriáját is kimeríthetik.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here