Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormány propaganda folyamatosan azt sulyokólja, hogy az iskolákat nem kell bezárni,  sőt Orbán még a péntek reggeli rádióinterjújában még ki is fejtette , hogy a közoktatási intézményeket azért nem zárják be, mert a gyermekeket nem fertőzi meg a vírus vagy megbetegedés nélkül megy át rajtuk. Néhány órával később kiderült, Orbán egyedül maradt a véleményével és még a Fidesz és a KDNP is szembefordult vele.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter péntek délután már az újságírókat arról tájékoztatta: „Valamennyi parlamenti párt egybehangzóan az iskolák hétfői bezárása mellett foglalt állást a koronavírus terjedése miatt a pénteki hétpárti megbeszélésen”

A hangsúly a valamennyi parlamenti párton van, hiszen ebben benne van a Fidesz is és a KDNP is. Mint mondta: ezt fogja a kormány felé tolmácsolni, és várhatóan 24 órán belül döntést hoznak.

Komoly felháborodást okozott a miniszterelnök pénteki interjúja. Amellett, hogy azt állította, hogy a gyermekeket nem fertőzi meg a vírus, azt is mondta: ha bezárják az iskolát, az a tanév végét jelenti, a tanároknak fizetés nélküli szabadságra kell menni.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is reagált Orbán Viktor nyilatkozatára. Az interjút követően a  közleményben jelezte, nem fogadja el, hogy a tanárok nem kaphatnának juttatást az iskolabezárás idejére.

Az érdekvédők azzal sem értettek egyet, hogy az iskolabezárás feltétlenül a tanév végét jelentené, hiszen a köznevelésről szóló törvény, illetve az idei tanév rendjét szabályozó rendelet több lehetőséget is kínál az elmaradt tanítási napok pótlására. A törvény szerint akár hatnapos is lehet egy tanítási hét, amikor pótolni lehet az elmaradt tananyagot.

A szakszervezet közleményében megismételte előző napi sajtótájékoztatóján elhangzott álláspontját, azaz az intézmények bezárása azért fontos, mert bár a fiatalok megbetegedési rátája alacsony, nagy veszélyt jelentenek vírushordozóként.

Ráadásul az iskolában dolgozó pedagógusok életkora magas, az Ő védelmük érdekében szükséges mielőbb meghozni a döntést.

Az MSZP részéről Kunhalmi Ágnes reagált Orbán reggeli interjújára, mint fogalmazott a kormánynak minden lehetősége megvan arra, hogy ha a koronavírus terjedése miatt le kell rövidíteni a tanévet, azt akkor is érvényesnek ismerje el, valamint, hogy fizetett szabadságra küldje iskolabezárások esetén a pedagógusokat.

Kunhalmi visszautasította és felháborítónak minősítette, hogy a miniszterelnök azzal „fenyegette meg” a pedagógusokat: ha bezárják az iskolákat a koronavírus terjedése miatt, fizetés nélküli szabadságra kell menniük.

Kunhalmi Ágnes ostoba érvnek tartja, hogy azért nem zárják be az iskolákat, mert a gyerekek nem érintettek, holott ők is megfertőződhetnek és tovább adhatják a vírust. Kockázatot jelent ma az iskolák nyitva tartása – hangoztatta.

Azzal sem értett egyet, hogy iskolabezárás esetén évet kellene ismételni a diákoknak.
Kunhalmi Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon veszélyhelyzet van, azaz rendkívüli jogrend, amelynek révén el lehet térni a törvényi rendelkezésektől. Kifejtette: minden jogi lehetőség adott ahhoz, hogy olyan jogszabályt alkosson a kormány, amely elismeri a diákok lerövidített tanévének érvényességét.

Hozzátette: minden jogszabályi lehetőség megvan ahhoz is, hogy a pedagógusok fizetett szabadságra menjenek, hiszen a költségvetésben biztosított a bérek fedezete.

Kunhalmi Ágnes szólt arról is, hogy a kormány nem spórolhat a koronavírus-teszteken. Azt kérdezte, miért nem végezték el a tesztet azon a fővárosi gyermeken, akiről kiderült, édesanyja megfertőződött. Miért nem különítették el a gyermeket, illetve az osztályát?

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here