Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szuperbaktériummal szennyezett ásványvizet forgalmaz a cég, amely az elégtelen antivirális hatású, így visszahívott kézfertőtlenítő szereket is forgalmazta – írja laboratóriumi vizsgálatokra hivatkozva a 24.hu. Az ásványvizet gyártó cég állami lóvékat kapott, a vérellátót az egyik partnerük, amit a Fidesz közeli publicista Bayer Zsolt felesége vezet.

A lap munkatársai Kecskemét környékén vásároltak a Hírös ásványvízből, melyet bontatlan formában laboratóriumba vittek, ahol a vizsgálatok megállapították, hogy a Pseudomonas aeruginosa nevű baktérium telepei találhatók meg benne, ráadásul korábbi vizsgálatok szerint egy másik mintában is találtak ilyen szennyeződést.

Erről azt kell tudni, hogy különböző gyógymódoknak nagyon szívósan ellenáll, rezisztens az antibiotikumok széles skálájára, és a WHO szerint az egyik legveszélyesebb baktériumfajta – nem csoda, hogy komoly riadalmat okoz, ha megjelenik egy vízhálózatban.

A 24 megkereste Márialigeti Károly mikrobiológust, aki elmondta ez a baktérium sok szervünkben tud betegséget előidézni, lényeges tulajdonsága, ami miatt vizekben gyakorta előfordul, hogy biofilmképző, tehát biológiai bevonatokat képez, és ezek a biológiai bevonatok műanyag felületeket kiválóan tudnak létrejönni.

A mérgező vízből ráadásul az Országos Vérellátóhoz is került 33 ezer félliteres palack.
Mindazonáltal a vérellátó szerint nincs probléma a vízzel, melyet vérük lecsapolása után osztanak ki a véradóknak, hogy pótolják folyadékveszteségüket. Az Országos Vérellátó Szolgálat vezetője Bayerné dr. Matusovits Andrea, Bayer Zsolt kormánypárti publicista felesége.

Bikfalvi Istvánné, a Magyar Ásványvíz-, Gyümölcslé-, és Üdítőital Szövetség főtitkára is azon a véleményen van, hogy a Híröst nem szabadna forgalmazni, miután ezeket az eredményeket kapták. Mint mondta,„Ezt az ásványvizet a Pseudomonas aeruginosa jelenléte miatt, ezek alapján az értékek alapján forgalmazni, embereknek értékesíteni, nekik fogyasztásra felkínálni szigorúan tilos.”

Az ügy pikantériája, hogy a vizet gyártó cég, a Hírös-Vitál 2017-ben hétmilliárd forint állami támogatást kapott élelmiszerfeldolgozó üzem létesítésére. A cég egyébként a magyar kormánnyal szívélyes viszonyt ápoló piaristákhoz köthető, tulajdonosa többek között a rendhez köthető PBG FMC Kockázati Tőkealap, ez talán magyarázatot szolgáltathat arra is, miért dönthetett a kormányhivatal kirívóan gyorsan a termék forgalmazásának engedélyezése mellett.

A vérellátó ugyanis többek között azt írta a víz minőségét firtató kérdésre, hogy „A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala 2020. 02. 17-ei forgalomba hozatalt megtiltó rendelkezését már másnap, 2020. 02. 18-án feloldotta és engedélyezte a termék véradók vagy mások általi további felhasználását.”

A vérellátó a Gladiolus Kft-n keresztül rendelte a vizet. A cég fő tulajdonosa a víz gyártójával egyetemben Bajáki Ede, a Gladiolus pedig azzal tett szert kétes hírnévre az elmúlt hetekben, hogy nem megfelelő fertőtlenítő hatású kézfertőtlenítőt szállított állami vállalatok és hivatalok számára, de sikeres cégként nyert már közbeszerzést többek között papíráru szállítására is.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a szuperbaktériummal szennyezett ásványvizet oszthatnak az országos vérellátóban a véradóknak, ezért kér oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, Fideszék gond nélkül itatják a problémás ásványvizet a néppel, ha bizniszről van szó.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here