Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy módszertani ajánlót adtak ki az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett digitális munkarendre. Ebből kiderül, hogy minden iskolában másképp lesz, hiszen az iskolának kell kidolgozni a részleteket. Egy dolog biztos élő videós órákról egy árva mukk nem esik. Erre az MSZP mondott egy használható megoldást: az MTV egyik csatornája alakuljon át iskola TV-évé.

 

Péntek este jelentette be Orbán Viktor, hogy az egyetemek után az iskolákat is bezárják, és egy új, digitális oktatási formán keresztül tanítják tovább a diákokat. Ehhez a módszertant is kidolgozzák.

Szombaton pedig megjelent az Oktatási Hivatal honlapján a Módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarendre dokumentum, mely leírja a teendőket.

Ebben többek között azt írják, hogy az iskolák állítsák össze a következő hetekre a tantárgyi tematikát, és jelöljék meg, hogy mely anyagokat kell feldolgozni a tankönyvekből, munkafüzetekből, miről kell beszámolót írni, vagy mit kell kutatni. Azt is ki kell dolgozni, hogyan tudják számon kérni a tananyagot.

Arra is fel kell készülniük, hogy ezeket az információkat hogyan juttatják el a szülőkhöz az interneten vagy papíron, és javaslatot tesznek arra, hogy ahol a családban nincs számítógépes elérés, milyen módon tudnak információhoz jutni, vagy bekapcsolódni a digitális oktatásba.

A leírás tartalmaz olyan adatbázisokat is, melyeken digitális tartalmak is hozzáférhetők, és ajánlják  a legtöbb intézményben már használt Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszert (KRÉTA), mely az adminisztrációs funkciókon túl a házi feladatok kiosztását és ellenőrzését, kérdőívek készítését is támogatja (akár a KRÉTA honlapján, akár a mobilapplikációban).

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma is kiadott egy közleményt, melyben azt írják, hogy ha a veszélyhelyzet hosszabb ideig is fennáll, akkor az érettségikkel kapcsolatban egy újabb tájékoztatást adnak ki. A minisztérium szerint a felkészülésre ez az új munkarend is lehetőséget teremt, és a vizsgák megszervezése is megoldható.

A rendkívüli intézkedések egyike, hogy hétfőtől a diákok nem mehetnek be az iskolába, de ez nem tanítási szünet, a tanítás folytatódik. Új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Ez nem iskolai szünet, tanítani és tanulni kell, és nagyon fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak és tanuljanak – hívta fel a figyelmet Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

„A tanároknak folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel. Ez új módszertanokat is igényel. Azt kérem mindenkitől: segítsen abban, hogy a lehető legtöbbet, legjobbat tudjuk kihozni a gyerekek, a tanulók érdekében ebből az új helyzetből” – fogalmazott az államtitkár. Maruzsa Zoltán közlése szerint az intézményvezetők mellett csak azoknak a pedagógusoknak kell bejárniuk munkahelyükre, akik nem tudnak otthonról, digitális eszközökkel kapcsolatot tartani a tanulókkal.

Ha kell kiscsoportos gyermekmegőrzést is tudnak biztosítani. Ugyanakkor jobb lenne, ha a gyermekek otthon maradnának. A gyermekétkeztetést az azt igénylőknek biztosíthatják az önkormányzatok, de fontos, hogy nem használhatják tömegesen a gyerekek az iskolai étkezőket.

Jelezte: a kollégiumokat nem zárják be, de az az életszerű, hogy a lakók már nem térnek vissza a hétvégét követően az intézményekbe; akiknél ez nem megoldható, azok elhelyezést kapnak.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here