Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az boltláncokat képviselő Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) többek között azt kéri a vásárlóktól, ha tehetik, ne csúcsidőben menjenek vásárolni és a péksüteményeket ne fogják meg puszta kézzel.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai (Aldi, Auchan, dm, Lidl, Media Markt, Metro, Mol, Obi, Penny Market, Praktiker, Rossmann, Spar, Tesco) megfeszített, a biztonságos élelmiszer-ellátásra és más fontos termékek, üzemanyag-, drogériai, informatikai és barkácstermékek biztonságos ellátására irányuló munkájuk során szigorú, országosan egységes egészségügyi és biztonsági követelmények alapján végzik tevékenységüket, minden jogszabályi előírást és központi államigazgatási hatósági felhívást betartva.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség közleményében közölte, hogy a munkatársaik azon vannak, hogy a mostani keresletnek eleget tegyenek. Azonban előfordulhat, hogy átmenetileg egy-egy időszakban különböző termékek pótlása a megszokottnál hosszabb időt vehet igénybe.

Majd az OKSZ 9 pontban összeszedte, hogy mit tartsunk be a vásárlás során a biztonságunk és mások biztonsága érdekében. Ezek a következők:

1.) Lehetőleg ne a csúcsidőszakban menjenek vásárolni. A kisgyermekek érdekében pedig a boltláncok azt javasolják, ha megoldható a felügyeletük otthon, ne vigyék őket magukkal vásárolni.

2.) Az eladótérben a vásárlók tartsanak biztonságos távolságot más személyektől, a polcok előtti válogatás, vagy a csemegepult, a pénztár előtti sorban álláskor, a lehetőségekhez igazodó észszerű mértékben.

3.) Az OKSZ a készpénz nélküli, például bankkártyás fizetéseket javasolja, ami gyorsabb, kényelmesebb is a készpénzezésnél.

4.) Ahol rendelkezésre áll, kérjük, vegyék igénybe az önkiszolgáló pénztárakat.

5.) Vásárlás közben is fordítsanak figyelmet az egészségügyi szakemberek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ általános ajánlásaira is, amelyek szerint a kiskereskedelmi üzletekben tartózkodva a vásárló se érintse meg az arcát, különösen az ajkakat, az orrát és a szemét kézzel.

6.) Kövessék a köhögés és a légzés higiéniai protokollját. Köhögés vagy tüsszentés esetén takarják el a szájukat és az orrukat egyik könyökkel, vagy zsebkendővel, a lehető leghamarabb dobja be a zsebkendőt egy zárt szemetesbe. Az áruházban ne köhögjenek vagy tüsszentsenek az ott tartózkodókra, vagy a kihelyezett élelmiszeripari és más termékekre.

7.) A válogatható frissárut – elsősorban péksüteményt – puszta kézzel ne fogják meg, használjanak erre a célra kihelyezett fogóeszközt, vagy eladótéri műanyag zacskót, vagy papírzacskót, amibe be is csomagolhatnak.

8.) Védő maszkok nem ajánlottak az egészséges emberek számára.

9.) Az elektronikus kereskedelem során a megrendelőket kérik, jelezzék rendeléseik leadása során, ha egészségügyi okok miatt zárt területről kérnének kiszállítást és az esetleges lezárás pontos határvonalát. Az áruházak munkatársai veszélyeztetett területekre nem léphetnek be, így a megrendelt áru átadását (amit csak a zárt terület határa előtt tudnak elhelyezni) és az átvétel igazolását elektronikus úton lehet rögzíteni (például sms, vagy e-mail útján) Készpénzes és helyszíni kártyás fizetés, bármilyen közvetlen fizikai érintkezés a lezárt területen tartózkodóval ilyen esetekben nem lehetséges.

Fontos, hogy a fenti információk minél több emberhez eljussanak, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here