Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb szintre lépett a járvány, már csoportos megbetegedésekre lehet számolni – mondta el a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs (OT) a hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos. Részleteiben ismertették Orbán Viktor ma bejelentett intézkedéseit.

Új eljárásrendet is bevezetnek. Mostantól a tüdőgyulladásos megbetegedéseket külön tesztelni fogják. Továbbra sem adnak majd bővebb tájékoztatást az új fertőzöttekről. A tünetmentes, külföldről hazatérők kötelezően 14 napig hatósági házi karanténba kell, hogy vonuljanak.

Az első szakasz tulajdonképpen befejeződött. Ebben külön, egyedi megbetegedési jelleggel terjedt a koronavírus. De a következő napokban már a csoportos fertőzések szakaszába lépünk – mondta el Müller Cecília, aki szerint az új fázis olyan lesz, mint az influenzajárványoknál. Vagyis a forrás már nem mindig fellelhető, és ezt a mostani betegeknél is tapasztalják.

„Már nem lesz olyan az életünk, mint ezt megelőzően volt” – magyarázta a tisztifőorvos, aki szerint mindenkinek van felelőssége abban, hogy megelőzze a járvány terjedését. „Ezt nekünk egy új magatartásformával, de más szokásokkal kell kezelnünk” – tette hozzá

Arra kérte az embereket, hogy aki csak teheti, maradjon otthon. „Minden személyes érintkezés, emberi kontaktus egy veszélyforrást jelent” – magyarázta Müller Cecília, aki hangsúlyozta, hogy különösen az idősek vigyázzanak. „Számos intézkedés történt, hogy ne kelljen orvoshoz menniük és a váróban kockázatoknak kitenni magukat” – mondta a szakember.

Ha valaki észleli magán a tüneteket, akkor telefonon jelentkezzen a háziorvosnál. Ne menjen be a rendelőbe! – kérte Müller, aki ismét kiemelte a kézmosás fontosságát, valamint a tömegközlekedés kerülését, ha megoldható. Elismételte, hogy a szájmaszk nem véd a fertőzéstől, az a fertőzötteknek van, hogy ők ne terjesszék a Covid-19 vírust.

„Kijelöltünk a Nemzeti Népegészségügyi Központon túl 7 laboratóriumot, ahol a koronavírusos mintákat ellenőrizhetik” – jelentette be Müller Cecília, aki azt is elmondta, hogy a vidéki kórházak infektológiai osztályait is bevonhatják a fertőzöttek ellátásába. Hamarosan pedig új eljárásrendet készítenek a WHO ajánlásai alapján.

A magánegészségügyi szolgáltatók működésére is új szabályozás készül, válaszolta Müller Cecília a Napi.hu kérdésére. (A közellátás csak a sürgős eseteket fogadja ezentúl, a tervezhető beavatkozásokat, vizsgálatokat felfüggesztették.)

Kérdésre elmondta, hogy a betegek jogok miatt nem hozzák nyilvánosságra, hogy kik betegedtek meg, noha így a kontakt személyek akár maguktól is jelentkezhetnének. Müller azt is hozzátette, hogy a rendőrség és a hatóságok hatékonyan tudják felkutatni a kontaktszemélyeket.

A tüdőgyulladásos betegségben szenvedőknél most már laboratóriumi vizsgálatokat fogunk végezni. Ahol nincsen egyéb kimutatott kórokozó, ott erre azért van szükség, hogy képet kapjunk az ilyen jellegű betegségek országos helyzetéről
– mondta el Müller Cecília.

A 65 év feletti egészségügyi személyzet kivonása a közvetlen betegellátásból nem jelenti azt a szakember tájékoztatása szerint, hogy őket teljesen kivonják a betegellátásból. A cél az, hogy őket megóvják, mert az idősekre a legveszélyesebb a betegség, így a beteg-orvos kontaktoktól akarják őket kímélni. De például telefonos tájékoztatásban és más területeken számítanak a munkájukra.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here