Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„A fertőzés terjed, a következő napokban ugrásszerűen megnő a megbetegedések száma,” mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtt Kormányinfo sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely szerint a kormánynak továbbra is az emberi élet védelme az első, de a rendkívül súlyos gazdasági következményeket is próbálják csökkenteni. Példaként említette a turizmus-szektort, ami „gyakorlatilag megszűnt,” a napokban emiatt

„1070 szálloda be is fog zárni.” Százezres munkanélküliséget várnak, „csak az lesz a kérdés, hogy hány százezres.” Újabb akciócsoportot hozott létre a miniszterelnök, ami az önkénteseket, felajánlásokat koordinálja majd Révész Máriusz vezetésével, jelentette be a miniszter.

Kulcsfontosságúnak nevezte, hogy a jövő héten meghosszabbítsa az Országgyűlés a kormány által elrendelt veszélyhelyzetet. Mivel a kabinet csak 15 napra rendelheti el, a parlamentnek kell szavazni a folytatásról, már egyeztettek a frakcióvezetőkkel. Gulyás megjegyezte: a járvány miatt nem tudható, hogy meddig lesz határozatképes az Országgyűlés. Vészforgatókönyvel készülnek arra az esetre, ha túl sok képviselő betegedne meg.

Arra a kérdésre, hogy mikor kapnak elegendő és megfelelő minőségű szájmaszkokat az egészségügyi dolgozók, Gulyás úgy válaszolt, hogy még mindig várják a Németországból útnak indult 120 ezer darabot, ha megérkeznek, kiosztják.

Miközben a napokban Kínából jelentős mennyiség, milliós nagyságrendű érkezhet, tette hozzá. A védőfelszerelések beszerzését „szabadkereskedelem helyett szabadrablásnak” minősítette, minden európai ország Kínában próbál üzletet kötni.

Matematikusokkal is konzultáltak, több modellt is vizsgálnak, de egyelőre felelősséggel nem határozható meg, hogy mennyi idő alatt fut le a járvány Magyarországon. Gulyás szerint ha nem védekezik az állam, 4-5 hónap alatt is lefuthat, de ez azzal jár, hogy az egészségügyi rendszer nem bírja ellátni az összes beteget.

Ezért az európai államok arra törekednek, hogy elhúzzák a járvány lefutását hogy az végig az egészségügyi ellátás kapacitás határa alatt maradjon. Ez esetben 300-400 nap is lehet a lefutási idő.

Az operatív törzsnek kell javasolnia, hogy kibővítse a kormány azon országok listáját, amikre beutazási tilalom, illetve az onnan hazaérkező magyaroknak kötelező karantén érvényes, mondta Gulyás arra válaszolva, hogy a súlyosan fertőzött Spanyolországból miért lehet mindenféle vizsgálat nélkül Magyarországra utazni.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here