A WHO egyik igazgatója arra figyelmeztet, hogy hibás megközelítés a koronavírus-járványt „csak egy rosszabb influenzaként” kezelni, hiszen a világ országainak egészségügyi rendszereit mindössze pár hét alatt teljesen leterhelte – írja a CNBC.

Nézzék meg, mi történik néhány ország egészségügyi rendszerében. A sürgősségi osztályokat már teljesen leterhelték. Az orvosok és nővérek teljesen kimerültek. Ez nem normális. Ez nem csak egy durvább influenza – mondta Mike Ryan, a WHO vészhelyzeti programigazgatója.

A koronavírus már 10 444 halálos áldozatot szedett világszerte és 254 000 embert fertőzött meg. Olaszországban már több ember halt meg, mint Kínában, a WHO nemrég Európát deklarálta a vírus epicentrumának.

Ezek az egészségügyi rendszerek teljesen összeomlanak a túl sok fertőzés miatt – mondta Ryan a hírcsatornának.

 

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here